Hoppa till sidans innehåll

Information om Folksam Cup och Volkswagen Ungdomscup

12 NOV 2020 15:07
Vi vill att Sveriges skidungdomar ska ha ett mål att se framemot. Att planera i en tid av pandemi ställer höga krav på alla. Förbund, distrikt, förening och inte minst aktiva.
  • Skapad: 12 NOV 2020 15:07

Med gemensamma krafter fortsätter vi att planera för att genomföra arrangemang längre fram i vinter. Vi håller hoppet levande om skidåkning för ungdomar!

Den 14 januari kommer vi ta beslut om hur och på vilket sätt våra ungdomscuper, Folksam Cup och Volkswagen Ungdomscup ska genomföras.

− Den stora utmaningen är att lösa logistik som boende och matservering i samband med cuperna, säger Jenny Limby som är barn & ungdomsansvarig på Svenska Skidförbundet, längd.

Svenska Skidförbundet skissar på flera alternativa upplägg för säsongens ungdomscuper. Ett arbete som görs i samråd med distrikt och arrangörer.

− Det är stor risk att de riktlinjer vi har att förhålla oss till, gör det svårt att genomföra cuperna utifrån ordinarie upplägg. Vi måste säkerställa att vi kan bjuda på en säker tävlingsmiljö utifrån ett smittoperspektiv, fortsätter Jenny Limby. Vi förstår att det är många som vill ha besked för att kunna planera sin verksamhet framåt. I dagsläget föredrar vi att hålla dörren öppen samtidigt som vi planerar för alternativ, hellre än att redan nu ställa in.

Ett alternativt upplägg innebär att arrangemanget sker distriktsvis på hemmaplan samma datum som planerat. Alternativt på en annan ort som respektive distrikt beslutar om. Om omständigheterna tillåter kan det även vara aktuellt att några distrikt samverkar.

Järpens SK och Duveds IF är redo och vill arrangera tävlingar den 6–7 mars på plats i Järpen. Dessa tävlingar kan de distrikt som har möjlighet utifrån rådande pandemi lägga in som ett alternativt Folksam Cup. Distrikten löser i så fall boende, mat och transport på egen hand. Anmälan sker distriktsvis.

− Hamnar vi i en situation där vi inte kan genomföra våra uppskattade ungdomscuper som normalt är det alternativa upplägget otroligt viktigt. Det ger en möjlighet för våra ungdomar att samlas distriktsvis och få chansen att tävla. Tävlingar där vi strävar efter att ha ett gemensamt innehåll men samtidigt måste alla ha förståelse för att vissa delar kommer att skilja sig åt, avslutar Jenny Limby.

Mer information om det alternativa upplägg kommer om det blir aktuellt i samband med beslutet den 14 januari.

Vi vill även framföra ett stort tack till våra sponsorer Folksam och Volkswagen Transportbilar som stöttar det alternativa upplägget.

Vid frågor och funderingar, kontakta Jenny Limby, This is a mailto link 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info