Hoppa till sidans innehåll

Lyckat Ski Team Summer Challenge

16 SEP 2020 16:32
Till den här sommaren startades Ski Team Summer Challenge, en aktivitet där 13–16 åringar erbjöds olika utmaningar som tillsammans skapade ett varierat utbud av träningar. Nu är utmaningen avslutad och kan sammanfattas som succé.
  • Skapad: 16 SEP 2020 16:32

Målet var att genom Ski Team Summer Challenge ge lite extra inspiration till ungdomarna, när nu många läger och andra aktiviteter tvingats ställas in på grund av Covid-19.

Att över 150 ungdomar hängde på var långt över förhoppningarna och många av dem har varit riktigt flitiga under sommaren.

Så här säger några av ungdomarna som deltagit.

– Det har varit engagerande och roligt att utföra utmaningarna. Jag känner stor skillnad på min kondition och styrka och ser verkligen framemot vintersäsongen.

– Det har varit kul i sommar för jag brukar inte vara så bra på att komma på egna träningar utanför kubben, men nu kunder jag bara kolla på vad man har kvar att göra och ta något av det. 

Svenska Skidförbundet känner sig nöjda med vad Ski Team Summer Challenge har bidragit till under sommaren, berättar Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig på SSF.
– Att över 95 % av ungdomarna som genomfört Ski Team Summer Challenge anser att det bidragit till mer variation i deras sommarträning och att få höra hur utmaningarna gjort att träningen under sommaren har blivit ännu roligare är fantastiskt. Precis det vi hoppades på!

Som en liten extra belöning har det lottats ut fina Ski Team priser till de ungdomar som lyckades göra 18 av de totalt 20 utmaningarna. Alla pristagare är kontaktade och priserna är nu på väg.

Albin Persson från Matfors och Lucksta IF som syns på bilden när han utför en av utmaningarna, är en av de glada vinnarna.


 

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info