Hoppa till sidans innehåll

Nya skidcoacher certifierade

30 JUN 2020 13:12
I januari startade Svenska skidförbundet en ny kursomgång av den populära skidcoachutbildningen. Den gångna helgen kunde många av deltagarna slutföra utbildningen och kan nu titulera sig certifierade skidcoacher.
  • Skapad: 30 JUN 2020 13:12

Grundplanen var att slutföra utbildningen på snö i Torsby under maj månad, men då pandemin kom emellan genomfördes utbildningen istället i Falun.

Certifieringsdagarna anpassades utifrån rådande omständigheter genom undervisning och vistelse utomhus med behöriga avstånd. Åtta av tretton deltagare tog chansen att certifiera sig och därmed slutföra utbildningen. Lördagen bjöd på solgass och drygt 30 graders värme där deltagarna verkligen kämpade väl.

Under certifieringen får varje kursdeltagare en eller två adepter som de ska instruera i klassisk teknik. En examinator från SSF följer lektionen och bedömer om kursdeltagaren undervisar med relevanta begrepp och har pedagogisk förmåga att instruera i skidteknik. Certifieringen på skejt genomfördes gruppvis där deltagarna fick instruera och genomföra en lektion med sina kurskamrater.

Efter godkända certifieringar är nu kursdeltagarna redo att arbeta som professionella skidcoacher eller inom föreningsregi. Vi säger stort grattis och önskar dem lycka till i sin fortsätta skidgärning!

SSF kommer att erbjuda ytterligare ett till certifieringstillfälle i höst, då i Torsby, för de som inte hade möjlighet att närvara i Falun.

Skribent: Anna Norman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info