Hoppa till sidans innehåll

Nya utbildare rekryterade

07 SEP 2020 11:42
Tränare och ledare är oerhört viktiga kugghjul inom svensk längdskidåkning. För att individer ska kunna utvecklas och må bra i våra föreningar är det därför otroligt viktigt att ledare har tillgång till bra utbildning.
  • Uppdaterad: 07 SEP 2020 11:42

En av de centrala målsättningarna i skidförbundets strategiska plan är att tillgodose ett tillgängligt utbildningsprogram med god kvalité. Ett viktigt led i arbetet har varit att rekrytera utbildare över hela vårt avlånga land och därmed skapa förutsättningar för tillgänglighet och närhet till grundläggande tränarutbildningar.

Utbildningsinsatser för både nya och befintliga utbildare inom längdverksamheten har därför genomförts de gångna veckosluten, den första i Ulricehamn och den andra i Gällivare. Utbildningarna har arrangerats av Svenska Skidförbundets längdkonsulenter.

Utbildningarna har innehållit både teoretiska och praktiska moment där deltagarna fått utmana sitt ledarskap och utbildarfilosofi. Utifrån den rådande Corona-situationen har några moment varit helt digitala för att kunna möta deltagarna på hemmaplan. Delar av innehållet har varit idrottens organisation, rörelseförståelse, skidteknik samt svensk längdskidåknings utvecklingsmodell. Ett stort fokus var även att skapa tydlighet och ramar kring den nya utbildningsstrukturen inom längdskidåkning.

– Den nya strukturen är väl genomtänkt och anpassad till respektive ålder. Efter den här helgen känner vi oss väl förberedda att inspirera nya skidledare, säger Alice Hellström och Susanne Petersson, utbildare från Sundsvall och Medelpads skidförbund.

Utbildningsansvarig på SSF, Anna Norman, understryker också hur viktigt det är att de nu finns fler utbildare. 

– Det känns fantastiskt att vi nu rekryterat fler duktiga och motiverade utbildare över hela vårt land, det skapar närhet till verksamheterna ute i distrikten, säger Anna.

De nyrekryterade utbildarna kommer i första hand hålla utbildningar för barnledare i de två nya tränarutbildningarna i sina egna skiddistrikt.

– Utbildarna är nu redo att möta skidsäsongen och bidra till ett gott ledarskap och trygga ledare ute i föreningar och distrikt – grattis skidsverige! avslutar Anna Norman. 

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info