Hoppa till sidans innehåll

Skidlekis i Kristinehamn

11 JUN 2020 20:20
Det viktigaste målet i vår anläggningsvision mot 2025 är minst ett skidaktivitetsområde i varje kommun för att säkerställa skidglädje till alla barn och ungdomar. Idag kan vi bocka av Kristinehamn när anläggningen Hultet höll pressträff.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2020 20:20

Pulsen i anläggningen ges av skidlekiset, det första man ser när man kommer till anläggningen, centralt och tryggt placerat. Alla kommunens förskolor har tillgång till lekiset under dagtid och det är snösäkrat med ett nytt snösystem.

Det nya snösystemet ger förutom säkrad snö till skidlekiset också snö för upp till 3 km elbelysta motionsspår. En investering i stor begagnad pistmaskin garanterar fina preparerade skidspår varje dag, både för klassiskt och skejt. En nybyggd maskinhall ger tak för huvudet för pumphus, pistmaskin och snökanoner när de ej används ute. Vattnet som ska sprutas ut och falla ned som vitt fruset guld är säkrat med en 2 km lång ledning från en outsinlig vattenkälla.

En investering på 13,5 miljoner kronor för säkrad skidglädje på längden för alla. Finansierat av Kristinehamns kommun, lokala företag och privatpersoner, Arvsfonden och stiftelsemedel, Värmlands idrottsförbund - och oräkneliga timmar ideellt arbete från främst Kristinehamns orienteringsklubb.

Stort grattis allesammans som gjort detta möjligt och stort grattis till alla som nu har en lång säsong skidglädje att se fram emot - i vinter och alla vintrar framöver!

Säkrad snö med nytt snösystem

Behöver du råd och stöd i anläggningsfrågor längdskidor och rullskidor, kontakta anläggningskonsulent Jonas Braam på telefon 0733-223222 eller mejl This is a mailto link

 

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info