Hoppa till sidans innehåll

Skidpropaganda i Lycksele

17 FEB 2020 16:53
Volkswagen och Scandic Cup i Lycksele är över och efter tre mycket fina tävlingsdagar är det bara att konstatera att arrangerande Lycksele IF fick till eriktig skidpropaganda.
  • Uppdaterad: 17 FEB 2020 16:53

Det blev totalt mycket underhållande tävlingar i dagarna tre och lovorden till arrangerande Lycksele IF, som för första gången arrangerade tävlingar på denna nivån, var många.

Den indelade sprinten arrangerades i ett riktigt vinterväder där det till och med var så kallt på morgonkulan att tävlingen fick skjutas upp en timme innan termometern var inom tillåten temperatur. Ett strålande solsken ramade in det vintriga landskapet.

Fredagens Volkswagen Cup och JVM-test blev också rättvisa och fina tävlingar där förhoppningsvis landslagsledningen fick flera besked inför JVM i Tyskland om några veckor.

Tävlingshelgen avslutades med individuella tävlingar för juniorerna i Scandic Cup och Volkswagen Cups minitour avslutades med en rafflande jaktstart. Vädret till söndagen hade slagit om rejält och det blev ett riktigt vallaföre i det tunga snöfallet.

Resultat alla tävlingsdagar i Lycksele

Den totala mintouren i Volkswagen Cup vanns av Rebecca Öhrn, IFK Umeå, efter en spurt mot Johanna Hagström, Ulricehamns IF och Moa Olsson, Falun- Borlänge SK.

Herrtävlingen blev även den en tät historia där Falun-Borlänges italienske landlagsåkare Gillberto Panisi stod som totalsegrare. Han var tätt före Hudiksvalls Fredrik Jonsson och Axel Ekström IFK Mora.

I de totala cuperna blev det en hel del omkastningar men även befästningar av ledningarna.

Lisa Ingesson, Strömnäs GIF, leder totalt i D 17-18 och hon har ett bra läge inför finalen när resultaten nu börjar strykas i och med att bara två tävlingar återstår.

Edvin Anger, IFK Hedemora, leder med endast 20 poäng i H 17-18 och där kommer det bli en riktig strid om titeln.

Louise Lindström, Högbo GIF, i D 19-20 har tagit ett rejält grepp om totalledningen efter endast missat pallen vid ett tillfälle på hela vintern och frågan är om det går att göra något åt den lednignen inför finalen.

I H 19-20 är det dock stenhårt då Geroge Ersson, IF Strategen, endast leder men en (!) poäng före Truls Gisselman, Rehns BK. Det är dessutom tätt bakåt så de sista tävlingar blir helt avgörande.

Totalställning Scandic Cup

Moa Olsson har nästintill avgjort damernas Volkswagen Cup, hon leder med nästan 80 poäng före Maria Nordström, Borås SK. Däremot kommer striden om plats 2 - 4 bli väldigt tät då flera åkare är samlade inom några få poäng.

Fredrik Jonsson tog över ledningen i herrarnas Volkswagen Cup och frågan är om någon kan utmana honom om totalsegern i Bruksvallarna om några veckor? Ledningen är förvisso inte lika stor som för Olsson i damklassen men det är nog bara om Jonsson inte kommer till start på final-tävlingarna som ledningen kan ändras. Däremot är striden om plats 2 - 4- öppen och kommer att leva ända in i det sista.

Totalställning Volkswagen Cup

Finalen av både Volkswagen och Scandic Cup genomförs i Bruksvallarna 15 och 18 april och även om det kan verka långt dit så tar inte tävlingssäsongen någon paus. I perioden emellan är det bland annat JSM, SM-veckan och final av Skandinaviska Cupen som kommer att genomföras.

Volkswagen Cup streamades under hela helgen och sändningarna går att se i efterhand på tv.skidor.com

Slutligen vill SSF framföra sitt varma tack till Lycksele IF som arrangerat en av säsongens största tävlingshelger med bravur och förhoppningsvis blir det blir fler tävlingar på Tannens Skidstadion som står mycket väl rustat inför framtiden med de investeringar som gjorts de senaste åren.

Tävlingarnas officiella webbplats

Scandic Cups officiella webbplats: www.scandiccup.se

Volkswagen Cups officiella webbplats: www.volkswagencup.se

Skribent: Ludvig Remb
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info