Hoppa till sidans innehåll

Sverige fyra i den avslutande mixstafetten

08 MAR 2020 07:07
Det var nära att Sverige kunde knipa ytterligare en medalj under mästerskapets sista tävlingsdag när U23-gänget avslutade med den nya tävlingsformen mixstafett.
  • Skapad: 08 MAR 2020 07:07

Fyra gånger fem kilometer, två klassiska, två fristil.Först tjej, sedan kille, kille och en tjej på slutsträckan. Så fungerade den nya tävlingsformen mixstafett.

Johanna Hagström tog startsträckan och gjorde det bra. Hon kunde enkelt hänga med Norge som var det lag som stod för farthållningen. När det var dags att växla ut till Leo Johansson gjorde Sverige det som lag nummer två, men precis bakom norskan. Men i växlingen bröt Leo olyckligtvis staven.
– Ja det började ju inte så bra men jag fick snabbt en ny stav, säger Leo efter loppet. 

Leo fick en ny stav och hittade efter ett tag lugnet i åkningen och visade återigen god form, precis som han gjorde i det klassiska 15-kilometersloppet några dagar tidigare där han slutade femma. Han växlade sin tur ut till Fredrik Andersson som trea, som ville ikapp Tyskland som låg på silverplats. Men Andersson lyckades inte avancera och växlade istället ut som femma till Moa Olsson. Olsson som gjorde ett strålande masstartslopp i fristil tidigare i veckan när hon slutade sexa (i samma lopp där Sverige tog en trippel) jagade nu medaljen och hon tillsammans med USA tog in tid på Italien som låg trea. Men avståndet var för stort och det blev inte närmare än 12 sekunder upp till bronset. Moa Olsson kunde dock enkelt spurta ner USA och föra Sverige till en fin fjärdeplats.

– Jag är riktigt nöjd med mitt lopp även fast det inte blev nån medalj, säger Moa. 

Det var därmed mästerskapets sista tävling och Sverige lyckades åka hem totalt nio medaljer, fyra guld, två silver och tre brons och slutar därmed tvåa i medaljligan.

Officiella resultat Mixstafett.

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info