Hoppa till sidans innehåll
Foto: MATHIAS BERGELD

Åkarna i Team BAUHAUS får fortsatt stöd

05 MAR 2020 09:00
Maja Dahlqvist, Anna Dyvik och Marcus Grate har alla ingått i Team BAUHAUS. Nu förlänger byggvaruhuskedjan samarbetet med längdlandslaget.
  • Skapad: 05 MAR 2020 09:00

Träningsgruppen Team BAUHAUS togs fram av Svenska Skidförbundet med stöttning av byggvaruhuskedjan BAUHAUS våren 2018. Gruppen består av åkare som befinner sig strax utanför landslaget och är 23 år eller äldre. Samarbetet med BAUHAUS ger dem möjligheten att delta på A-lagets samtliga läger under försäsongen, samt att få ekonomisk bonus vid framgångar i världscupen.

En av åkarna som ingick i Team BAUHAUS under det första året var Maja Dahlqvist, som vintern därefter tog VM-guld i sprintstafett tillsammans med Stina Nilsson.
– Det var väldigt motiverande och inspirerande att träna med och sparras mot de bästa i världen. Jag fick se var ribban ligger och fick kvitton kontinuerligt på vad jag är bra på och vad jag behöver utveckla. Det gav mig självförtroende och en trygghet i det jag gjorde, berättar Maja Dahlqvist, som efter sitt VM-guld och sina pallplatser i världscupen fick en plats i A-laget säsongen därpå.

I vinter har Marcus Grate från Team BAUHAUS fått chansen i flera världscuptävlingar och i Dresden tog han en pallplats i sprintstafett tillsammans med Johan Häggström. Även Anna Dyvik ingår i Team BAUHAUS och efter att ha vunnit ett distanslopp i skandinaviska cupen i vinter har hon gjort fina prestationer i världscupen, med bland annat en fjärdeplats i sprint och åttonde bästa tid i distansloppet över 15 kilometer i Trondheim.

Nu står det klart att BAUHAUS fortsätter sitt engagemang inom svensk skidåkning genom att förlänga samarbetet med längdlandslaget i ytterligare tre år. Avtalet sträcker sig därmed över VM 2021 och 2023, samt de olympiska spelen i Peking 2022.
– Vår satsning med Team BAUHAUS tillsammans med Svenska Skidförbundet har under åren varit en succé och att vi kan gå in och stötta det ytterligare genom att premiera sportsliga framgångar till dem som ingår i teamet känns väldigt bra för oss på BAUHAUS, säger Johan Saxne, marknadsdirektör.

Förutom att stötta träningsgruppen bygger samarbetet på att företaget är en Team Partner till längdlandslaget. Dessutom erbjuder man snöglädje till nästa generations skidåkare via BAUIS skidskola där man bland annat lånar ut skidutrustning till föreningar och förskolor runt om i Sverige.
– För oss på BAUHAUS är det oerhört spännande att få jobba med ett av Sveriges mest jämställda förbund och mest framgångsrika landslag med medaljhopp på både dam- och herrsidan, samt aktiviteter för alla åldrar, säger Patrik Sandevik, Event- och sponsringschef på BAUHAUS.

BAUHAUS är en av Sveriges största idrottssponsorer och företagets stora engagemang inom Svenska Skidförbundet uppskattas av förbundet.
– Det är oerhört kul att BAUHAUS väljer att fortsätta sitt breda samarbete med oss. Genom skidskolan för de allra yngsta, till åkarna på gränsen till A-laget och vårt folkkära landslag har Bauhaus en röd tråd genom hela längdverksamheten i Sverige, säger Malin Westhed, marknadschef på Svenska Skidförbundet.

Skribent: Katarina Medveczky
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info