Hoppa till sidans innehåll

Aktuellt läge kring tävlingar

22 DEC 2020 18:48
SSF informerar om observationstävlingar och Volkswagen Cup.
  • Skapad: 22 DEC 2020 18:48

Svenska Skidförbundet vill börja med att visa vår tacksamhet till de föreningar som hört av sig för att arrangera observationstävling inför JVM i Vuokatti, Finland 9-14 februari.

Under eftermiddagen (22 december) har vi beslutat att tilldela Järpens SK arrangemanget den 9-10 januari. Vi siktar på att kunna genomföra 5/10 km fri teknik och 15/30 km klassisk teknik. Järpens SK planerar att kunna genomföra tävlingarna i Järpen på Röjsmons idrottsanläggning men man har även säkerställt med Vålådalen som reservort, Vålådalen ligger ca 40 km från Järpen.

Tävlingarna läggs upp i tävlingskalendern inom kort och i rådande tider kommer vi att behöva kvotera in åkare efter FIS-punkter om det blir många anmälningar. Observera att arrangemanget är nationella seniortävlingar på elitnivå som inte ger FIS-punkter.

Information om tävlingarna kommer läggas upp på: https://idrottonline.se/JarpensSK-Skidor/

Vi ber att få återkomma med information om tävlingarna den 23-24 januari, tillsvidare gäller Volkswagen cup i Torsby som observationstävling men vi för dialog med parallell arrangör.

Volkswagen cup Torsby

Efter möte med arrangerande SK Bore så kan vi idag ge "grönt ljus" för Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari. Tävlingarna kommer genomföras enligt tidigare kommunicerat program samt med gällande kvotreglemente, se www.volkswagencup.se

Rådande restriktioner gör att de planerade juniorklasserna i Torsby utgår.

Skribent: Ludvig Remb
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info