Hoppa till sidans innehåll

Asfaltsbana i Järpen invigd

24 AUG 2020 11:13
För 2 år sedan började föreningen Röjsmohallen planerandet av en asfaltsslinga vid Röjsmon i Järpen. Redan från start sattes den 22 augusti 2020 som invigningsdatum, vilket i lördags förverkligades då rullskidåkare och hockeyspelare invigde banan!
  • Uppdaterad: 24 AUG 2020 11:13

Asfaltsläggning och vältar har gått varma under sommaren för att nå målet. En 1,6 km lång slinga i varierad kupering samt en teknikyta har färdigställts till alla rullidrottares glädje. Benny Ljungdal från föreningen Rösjmohallen berättar att asfaltbanan är till för alla; föreningslivets verksamheter, skidgymnasiet, de som promenerar med och utan rullator, små barn som lär sig cykla, långboardåkare, skolornas idrottslektioner, motionärer och elitidrottare, landhockey, eller tex de som tränar på att cykla på bakhjulet. 

På invigningen fick inbjudna rullskidåkare och ishockeyspelare testa banan och Ulf Richardsson, tävlingsledare Järpens Skidklubb, blev varm i hjärtat då ungdomarna efter avslutad invigningstävling byter till andra skor, plockar fram en boll och går upp på konstgräsplanen och spelar fotboll tillsammans. Spontanidrott när anläggningen inbjuder till möjligheterna, vilket också varit ett av de viktigaste målen med anläggningen - att ge fler möjlighet till idrott hela livet.

Med asfaltsbanan har nu Järpens SK, skidgymnasieleverna och alla som vill vara på rull en säker tränings- och tävlingsmiljö utan fordonstrafik - ett oerhört lyft för allmänheten, idrotten och idrottsföreningar i Åre kommun. Asfaltbanan gör anläggningen på Röjsmon komplett för Åre skidgymnasium och vår verksamhet säger Martin Persson, specialidrottslärare på skidgymnasiumet. Vi har redan genomfört flera träningspass på banan. Våra elever och vi tränare kan inget annat än lovorda möjligheterna som ges här i Järpen.

Karin Ersson från Svenska Skidförbundet fick äran att klippa invigningsbandet och sen se ungdomar från Jämtland/Härjedalen och elever från skidgymnasiet köra varv efter varv i kampen om att vinna invigningstävlingen. Åkarna gillade banan med inte allt för branta backar, men ändå fin uppförsåkning. Och efter fyra varv i tävlingsfart blev man riktigt trött intygade en tävlande efter målgång. Ta vägen förbi Järpen och prova du med!

Starkt kämpat och grattis föreningen Röjsmohallen med samarbetspartners och Åre kommun till er nya asfaltsbana önskar Svenska Skidförbundet.

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info