Hoppa till sidans innehåll
0.9.142

Borås GIF helt rätt i tiden med ny anläggning

19 OKT 2020 18:18
En nyasfalterad multibana slingrar sig likt en gokartbana runt området vid Borås GIF Arena. Samtidigt har ytor och möjlighet för en mängd andra sporter skapats för spontan rörelse och motion, allt på en kompakt yta centralt vid klubbhuset.
  • Skapad: 19 OKT 2020 18:18

Lördagen den 17 oktober invigdes den nya multianläggningen vid Borås GIF Arena i Knektås.

Asfaltsslingan var ett av de primära syftena med projektet för att skapa en säker miljö för all typ av rullsport. Borås kan nu stoltsera med tre asfaltsslingor för rullskidor, parasport, inlines, skateboard och andra rullsporter. Slingan på 1,1 km vid Borås GIF Arena skiljer sig dock från många andra slingor där föreningen  jobbat hårt med den yta som fanns till förfogande för att skapa en stimulerande bana för barn och ungdomar. Gokartsvängarna slingrar sig nu runt arena och klubbhus, vattendamm och nya aktivitetsytor.

För det är inte bara multibanan som är stimulerande, utan föreningen har också skapat nya aktivitetsytor och nya möjligheter till rörelse och aktivitet: pumptrack för cykel, skidskyttevall för 10m luftgevärsskidskytte, basketplan, 60m sprintbana, minitennisplan, fotbollsplan, innebandyplan, kingrutor och padelbana. Därtill 6 olika cykelslingor, löpspår och säkrad skidåkning och snölek med snötillverkning till vintern. Möjligheten till spontan idrott är med andra ord närmast obegränsad och Borås GIF Skidarena har nu verkligen blivit en året-runt- och multiarena. Därav namnbyte från Skidarena till det mer passande och heltäckande namnet Borås GIF Arena. 


Anläggningen passar perfekt in i det tänk som Svenska Skidförbundets längdkonsulenter och anläggningskonsulent just nu förmedlar ut till föreningar och anläggningar - bygg för rörelserikedom och mångfald där utveckling av grundläggande förmågor uppmuntras och kommer spontant i en stimulerande miljö. Genom att tidigt skapa ett brett rörelseregister och att sen underhålla det genom många olika sorters aktiviteter är sannolikheten större för att idrott och hälsa följer med en person genom hela livet, vare sig om det är på motionsnivå eller elitnivå och vare sig det är inom längdskidor eller annan idrott. 

Svenska Skidförbundets längd- och anläggningskonsulenter vill därför rikta en stor applåd till Borås GIF:s medlemmar som tillsammans med finansiärer, bidragsgivare och sponsorer skapat den nya arenan och ett stort grattis till barn och ungdomar ända upp till 60+:are som får tillgång till denna pärla!

Söker du stöd i anläggningsfrågor, tveka inte att kontakta Svenska Skidförbundets anläggningskonsulent för längd- och rullskidor, Jonas Braam, via telefon 0733-223222 eller via mejl This is a mailto link

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info