Hoppa till sidans innehåll

Charlotte Kalla har symptom på Covid-19

10 NOV 2020 17:50
Charlotte mår efter omständigheterna bra och är nu i enlighet med gällande riktlinjer isolerad, meddelar landslagsläkaren, Per ”Pliggen” Andersson.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2020 17:50

Charlotte fick förkylningssymptom, ont i huvudet och lätt feber i måndags och har sedan dess varit isolerad och haft tät telefonkontakt med Per Andersson. Test är utförd men i väntan på svar agerar vi som om Charlotte är smittad.

─ Charlotte har följt alla rutiner som vi satt upp men ändå sannolikt blivit smittad, säger landslagets läkare Per Pliggen Andersson.

─ Jag har lättare symptom, men mitt allmäntillstånd är gott. Jag är optimistisk och hoppas på ett snabbt tillfrisknande, säger Charlotte Kalla. Jag håller mig strikt till de smittskyddregler som gäller och undviker kontakt med andra människor, fortsätter Charlotte.

Landslaget samlas för läger och primärupptakt i Bruksvallarna i morgon. Det blir en samling utan Charlotte Kalla som får vila hemma. Övriga i laget är friska och har inte uppvisat några symptom. Charlotte har inte haft kontakt med någon av landslagskamraterna sedan lägret i Vålådalen.

─ Först och främst hoppas vi att Charlotte snabbt ska bli frisk och må bra. Med hänvisning till det förändrade smittläget så kommer vi att se över våra rutiner och riktlinjer tillsammans med vår landslagsläkare. Vidare förbereder vi för säsongsstart, följer utvecklingen noga och vidtar de försiktighetsåtgärder som krävs för att kunna genomföra träningsläger och tävlingar på ett så säkert sätt som möjlighet, avslutar landslagschef Anders Byström.

Uppdatering 11e november
Provsvaren har nu kommit och vi kan konstatera att Charlotte är smittad av covid-19. 
− Jag mår bättre idag och är fortsatt optimistisk om ett snabbt tillfrisknande, säger Charlotte Kalla. Jag har regelbunden kontakt med ”Pliggen” som är ett stort stöd och jag följer de protokoll som förbundet och laget har satt upp för detta.

− Fokus är att Charlotte ska bli frisk och vi kommer att följa förloppet dag för dag. Vi tar vidare beslut om träning och tävling utifrån fakta och medicinska underlag, så här och nu ser vi ser tiden an, säger Per ”Pliggen” Andersson, landslagets läkare.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info