Hoppa till sidans innehåll

Dubbelt svenskt i sprinten på U23-VM

01 MAR 2020 17:39
Det blev dubbelt svenskt när U23-VM inleddes på söndagen med sprint. Emma Ribom tog hem guldet före Johanna Hagström, som knep silvret.
– Jag är helt mållös, det här är helt galet, säger Ribom efter målgång.
  • Skapad: 01 MAR 2020 17:39

Under söndagen var det dags för U23-åkarnas tur att göra upp i sprint och Sverige ställde upp med starkt lag och redan i prologen satte framför allt de svenska tjejerna respekt hos övriga länder. Johanna Hagström tog hem kvalet medan Emma Ribom var femma och Moa Lundgren som nummer nio. Moa Olssons dag slutade dock för tidigt. I en klurig kurva ramlade Vansbrotjejen och lyckades därmed inte kvala in som bland dom 30 bästa.

De svenska herrarna fick precis som damerna med sig tre åkare från kvalet. Hugo Jacobsson som sjua, Gustav Aflodal som 22:a och Eric Rosjö precis innanför som 30:e man. Fredrik Andersson åkte in som 43:a och var därmed utslagen.

Johanna Hagström och Emma Ribom följde upp de fina kvalen och tog sig med enkelhet vidare från sina kvartsfinaler. Tuffare blev det för Moa Lundgren som fick en dålig start och i den sista backen när det var dags att avancera blev hon instängd. Hon åkte in som fyra, men utslagen. 

Hugo Jacobsson och Gustav Aflodal tog starten i sina respektive kvartsfinaler och åkte taktiskt efter skolboken. Det resulterade i direktplatser till semifinaler.
Eric Rosjö fick en bra start även han men orkade inte när tempot höjdes i sista backen.

Johanna Hagström och Emma Ribom fortsatte att imponera i sina semifinaler och kunde relativt enkelt ta sig till final. Hårdare blev det för killarna som tyvärr fick tacka för sig efter att Gustav åkt in som femma och Hugo sexa i varsin semifinal. 

I damfinalen tog Hagström spetsen direkt medan Ribom lurpassande där bakom. I sista backen tog Emma över ledningen och kunde precis hålla Johanna bakom sig in i mål.
– Det blev en bra start för oss båda och det kändes tryggt att ligga i ryggen på Johanna, säger Emma, medan Johanna avbryter.
– Sen kom Emma skitstarkt i backen och jag var inte lika stark på upploppet…
Emma fyller i igen.
– Jag är helt mållös, det här är helt galet.

Officiella resultat:
Damer

Herrar

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info