Hoppa till sidans innehåll

Elitläger sommar 2020 inställt

08 APR 2020 15:10
SSF längd har i flera år arrangerat sommarelitläger för juniorer. Så var ambitionen även i år. Dessvärre har vi nu beslutat att ställa in årets läger med anledning av folkhälsomyndighetens rekommendationer om att undvika större folksamlingar.
  • Skapad: 08 APR 2020 15:10

SSF längd kommer inte att genomföra det planerade lägret i juni. SSF bedömer möjligheten att det inte är rimligt att klara en gräns på max 50 personer. Elitlägren har som målsättning att locka så många som möjligt från en stor del av landet, vilket även det går emot de rekommendationer som finns om att begränsa sitt resande.
– Vi uppmanar föreningar och distrikt, där ingen lägerverksamhet normalt finns, att vara kreativa och finna sätt att erbjuda de juniorer som finns inom närområdet att få tillfällen att träna ihop, självklart genom att följa de rekommendationer som finns från myndigheter. Vi på SSF stöttar er gärna med råd och tips, säger Karin Ersson, utbildningschef SSF längd.

SSF och längdrådet har under året tagit ett inriktningsbeslut om att SSFs mål ska vara att stimulera distrikt, föreningar eller en sammanslagning av dessa att själva genomföra den typ av läger som beskrivs ovan. Längdrådet grundar det på att ett specialförbund i första hand är ett stödorgan till de som bedriver verksamhet, d.v.s. föreningar och distrikt.

Dock togs beslutet att SSF även detta år skulle arrangera ett läger, men att från 2021 rikta sina insatser mot att stötta dem som själva vill utveckla denna typ av verksamhet.
– Vi hoppas att vi under året 2020/21 ska ha möjlighet att arbeta vidare på det konceptet och finna lite paketlösningar där vi stöttar er att komma igång, säger Karin Ersson.  

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info