Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande kring observationstävlingar inför Junior-VM

31 DEC 2020 14:55
Vi har tidigare skrivit att säsongen 2020/21 är komplicerad då tävlingsutbudet på grund av Covid-19 är begränsat och här kommer ett förydligande vad som gäller.
  • Skapad: 31 DEC 2020 14:55

Alla önskar att vi skulle kunna genomföra tävlingsverksamhet i normal omfattning. Men som läget är går det inte och då är det är extra viktigt att vara tydlig.  

För att ge fler chansen att kvalificera sig har Svenska Skidförbundet aktivt sökt arrangörer som kan arrangera separata observationstävlingar för juniorernas och seniorernas världsmästerskap säsongen 2020/21. Notera att samtliga tävlingar är seniortävlingar men juniorer som betraktas som elitsatsande kan delta, detta regleras via FIS-punkter.   

Observationstävlingar för junior-VM 
Den 9-10 januari arrangerar Järpens SK observationstävlingar för junior-VM. På lördag 5/10 km skejt individuell start och på söndag 15/30 km klassiskt individuell start.  

Den 23-24 januari har vi en arrangör på gång som vi tyvärr inte kan kommunicera ännu. Men planen är att genomföra klassisk sprint på lördag och ett distanslopp skejt på söndag. Dessa två tävlingar är också observationstävlingar för junior-VM.  

Antal startande får uppgå till max 100 per klass. Arrangören kan själv bestämma vad som är hanterbart utifrån smittläget, vilket innebär att det kan bli färre startande. Mer information om detta kommer att framgå i det tävlings-PM som arrangörerna publiceras. Startande kommer att kvoteras in efter FIS-punkter. Detta innebär att aktiva födda 2004 (förstaårsjuniorer) utan punkter kommer ha begränsade möjligheter till att få starta. Det är självklart olyckligt och vi kan inte annat än beklaga. I rådande tider är det vad vi får förhålla oss till. 

Förtydligande: det är endast dessa två tävlingar som är uttagningsgrundande för junior-VM. Fylls inte klasserna fullt ut med deltagare som har FIS-punkter finns möjlighet för arrangören att lotta kvarvarande platser (upp till max 100 deltagare/klass) bland de anmälda utan FIS-punkter.  

För uttagning kommer vi att göra en samlad bedömning där hänsyn även kommer att tas till tidigare säsongers prestationer och undantag kan göras vid sjukdom, fall, stavbrott eller liknande.  

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info