Hoppa till sidans innehåll

Frida och William vann premiärens avslutning

22 NOV 2020 15:47
Under söndagen avslutades premiärhelgen i Bruksvallarna med 10 och 15 kilometer fristil. Fredagens tvåor fick idag ta ett kliv upp på pallen och det blev minst sagt en succédag för familjen Karlsson/Poromaa.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2020 15:47

Under helgens första tävling slutade paret, alltså Frida Karlsson och William Poromaa, båda tvåa i respektive klass. Men de båda skulle få sin seger under söndagens tävlingar.

Frida öppnade som vanligt hårt och tog ledningen direkt i loppet. Det hade hon också gjort under fredagen men då knappade Ebba Andersson in och vann en tajt sekundstrid. Men idag skulle den hårda öppningen hålla och Frida lyckades hålla Ebba bakom sig.
– Jag fick kanske slita lite i mitten på loppet men sedan hittade jag tillbaka ganska fint, sa Frida till SVT efter loppet. 

Bakom Frida slutade inte oväntat Ebba Andersson, nio sekunder bakom. Mer oväntat var det att sprintspecialisten Maja Dahlqvist skulle åka in som tredje dam, bara 17 sekunder från seger, och gjorde därmed ett av karriärens bästa distanslopp.

I herrklassen blev det alltså också fredagens tvåa som nu fick kliva högst upp på pallen. Den unga William Poromaa slog till med vinst redan i sin andra tävling som senior och det var en glad 19-åring som mötte SVT efter mål.
– Jag har känt mig så jävla stark och det känns så kul att jag får visa vad man går för.

Dagens tvåa, Johan Häggström fick på sätt och vis också sin revansch idag med sin andraplats, då han var mindre nöjd över gårdagens sprint där han åkte ut i semifinalen. Axel Ekström har haft några säsonger med blandade resultat men visade idag att han åter är i bra slag då han gick in som trea. Han slog därmed rutinerade åkare som Calle Halfvarsson (4a idag) och Jens Burman (7a), som båda hade en tyngre dag. 

Resultat damer

Resultat herrar

Under måndagen kommer laget inför nästa helgs världscuppremiär i Ruka presenteras och landslagschef Anders Byström har meddelat att det kommer bli en tunnare trupp än vanligt för att minska risken för smittspridning.  

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info