Hoppa till sidans innehåll

Hellners gamla tränare blir ny längdkonsulent

22 JAN 2020 17:03
Han har ägnat hela livet åt längdskidåkning och nu fortsätter arbetskarriären på samma bana – men i annat spår. Den första april förstärker vi vårt konsulentteam och välkomnar Anders Strid, 34, som ny längdkonsulent för norra Norrland.
  • Uppdaterad: 22 JAN 2020 17:03

Anders växte upp i Matfors utanför Sundsvall och har åkt skidor i stort sett hela livet. Som junior gick han på skidgymnasiet i Sollefteå och tävlade på elitnivå. Idag har han åkt Vasaloppet åtta gånger och sedan han avslutade sin karriär har han hunnit utbilda sig till lärare i ämnena idrott & hälsa och specialidrott och jobbat med längdskidor i över tio år.

– 2009 började jag jobba på skidgymnasiet i Gällivare. Där jobbade jag i tre år innan det blev tre år på skiduniversitetet i Östersund. Sedan flyttade jag tillbaka till Gällivare och skidgymnasiet där jag fortfarande är kvar, berättar Anders.

I Gällivare fick han också äran att vara tekniktränare åt Marcus Hellner under hans två sista tävlingsår.

Men nu tar Anders tjänstledigt från tränarjobbet för att ägna all tid till utbildning i förbundets regi. Som en av SSF:s fyra längdkonsulenter blir Anders förbundets ansikte utåt. Han kommer erbjuda utbildningar och inspirationsträffar som en del av förbundets stöd till föreningarna. Träffarna har olika teman, som bestäms och planeras av SSF:s nationella verksamhet. Anders kommer i första hand ansvara för kontakten med distrikten Västerbotten och Norrbotten.

– Jag kommer sakna tränarjobbet men jag tycker samtidigt att det är väldigt roligt att jobba med utbildning och vara ute i föreningar och inspirera. Det känns verkligen spännande och utvecklande att börja med det här, säger Anders.

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info