Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Information om nationella cuperna i längdåkning

11 DEC 2020 14:06
SSF informerar om Volkswagen Cup och BAUHAUS Cup.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2020 14:06

De restriktioner som träder i kraft 14 december gör att SSF tillsammans med arrangerande föreningar genomför följande förändringar vad gäller Volkswagen Cup och BAUHAUS Cup 2020/2021:

  • Då restriktionerna inte tillåter att renodlade juniortävlingar genomförs så pausas samtliga tävlingar i BAUHAUS cup, detta gäller inte tävlingen i Östersund som ställs in, se nedan. Om läget förändras är dock arrangörerna av de pausade tävlingarna beredda att "ta upp" tävlingarna, detta kommer i så fall meddelas av SSF.
  • BAUHAUS Cup i Östersund ställs in och istället tar arrangerande Östersunds SK över den uppskjutna premiären av Volkswagen Cup från Piteå Skidallians. Tävlingsdatumet blir i trettonhelgen, 8-10 januari, och tävlingsprogrammet blir det samma som var planerat för juniortävlingarna förutom att söndagens tävlingar förlängs till 10/15 km F. Se det nya programmet på www.volkswagencup.se
  • FIS-tävlingarna i Falun (Kopparskidan)13-14 mars, kvarstår och arrangerande Falun-Borlänge SK kommer informera om dem i sina kanaler.
  • Volkswagen Cup i Torsby 23-24 januari och Boden 19-21 februari genomförs som planerat.
  • Juniortävlingarna i Torsby 23-24 januari är pausade i likhet med BAUHAUS Cup.
  • För att kunna hitta ett mer flexibelt upplägg för tävlingsprogrammet under JSM i Gällivare så flyttas finalen av Volkswagen Cup till 20-21 mars, tävlingsprogrammet för finaltävlingarna är oförändrat.
  • I samarbete med arrangerande Gellivare Skidallians så arbetar SSF med ett mer flexibelt och coronaanpassat upplägg för JSM, detta kommer presenteras under kommande vecka (v.51).
  • Samtliga tävlingar i Volkswagen Cup genomförs med kvotsystem, se den uppdaterade inbjudan på www.volkswagencup.se
  • Samtliga tävlingar i Volkswagen Cup kommer streamastv.skidor.com

SSF vill rikta ett stort tack till alla arrangörer, BAUHAUS och Volkswagen för allas samarbetsvilja och lösningsorientering i det speciella läge som råder.

Skribent: Ludvig Remb
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info