Hoppa till sidans innehåll

JVM-guld till Louise Lindström

29 FEB 2020 17:31
Efter prologen var hon osäker om hon ens hade kvalificerat sig till kvartsfinaler. Några timmar senare åkte hon i mål som nummer ett i A-finalen.
– Det är helt sjukt, säger Louise Lindström.
  • Skapad: 29 FEB 2020 17:31

Louise Lindström öppnade dagen med en elfteplats i prologen och var inte ens säker om hon hade kvalat vidare. Snabbast av svenskorna var istället Moa Hansson gjorde ett riktigt bra kval och åkte in som femte dam. Tilde Bångman som 14:e och Tove Ericsson som 21:a.

Louise Lindström tog sig sedan ganska enkelt vidare från sin kvartsfinal. Det gjorde också Tilde Bångman och Moa Hansson. Tove Ericsson åkte in som fyra i sin kvartsfinal men tiden räckte inte för avancemang.

Av herrarna lyckades två kvalificera sig till finaler: Edvin Anger som fyra och Johan Ekberg som 19:e. Edvin tog kommandot i sin kvartsfinal men halkade ner till tredje innan mållinjen var passerad, men med en tid som skulle räcka för semifinal. Johan låg bra med in i sista backen men orkade inte när tempot skruvades upp ytterligare och åkte i mål som sexa. 

I semifinalerna blev det tajtare, men Louise Lindström kunde trots det relativt enkelt ta sig vidare till final. Tuffare blev det för Tilde Bångman som fick se sig utslagen när hon åkte in som femma. Moa Hansson fick en bra start i sin semi men hade oturen att bryta staven tidigt i loppet och hennes dag var därmed förstörd.

I finalen blev därmed Louise ensam svenska. Hon öppnade snabbast av alla, precis som hon gjort i alla de andra heaten. Och första platsen lyckades hon behålla hela vägen in i mål.

– Jag bestämde mig bara för att köra allt jag hade i finalen. När jag kom in på upploppet och kände att de andra inte hängde med så kände jag att det kan gå. Jag hade bara fokus framåt, och det räckte. Det är helt sjukt, jag finner inga ord, säger Louise efter mål.

Imorgon fortsätter mästerskapen med sprint, då för U23-gänget. På våran facebooksida hittar du livesändningen från dagens sprint och vill du hänga med i fortsättningen av veckan kommer allt streamas via arrangörens facebooksida: JWSC 2020

Officiella resultat:
Resultat Damer

Resultat Herrar

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info