Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Landslaget med skärpan uppe inför Tour de Ski

30 DEC 2020 09:30
På nyårsdagen startar Tour de Ski med en fristilssprint i Schweiziska Val Müstair. För den åtta damer och sex herrar starka truppen väntar avresa från Östersunds flygplats under onsdagen.
  • Skapad: 30 DEC 2020 09:30

 Läget i truppen är sedan förra veckans uttagning oförändrat. Någon har kunnat tränat mer och någon mindre men hela gänget känns väldigt skärpta, säger landslagschefen Anders Byström.

En framgångsfaktor för den höga skärpan beskrivs vara genomförandet av Smart Energy Challenge i Östersund för 10 dagar sedan.

Det var viktigt att vi gick all in på att genomföra den helgen så tävlingslik som möjligt. Istället för att vara bekväma och genomföra ett träningslopp så valde vi att skapa extra nervositet och spänning genom tv-sändningen. Det var också viktigt att vi från ledarhåll fick skicka signaler till åkarna om att vi gör allt i vår makt för att skapa förutsättningar till prestation, säger Byström.

Efter den inledande långhelgen i Val Müstair flyttar Tour de Ski vidare till Toblach och slutligen Val di Fiemme.

− Prioritet ett är att hålla oss undan Corona i truppen och detta utan alltför stora logistiska utmaningar. Resultatmässigt så reser vi ner med stora förhoppningar och med sikte på den första segern sedan år 2008, säger Byström. Vårt väldigt starka damlag har alla förutsättningar för att nå långt och det ska bli spännande att se herrarna få visa att de är bra med. Vi hoppas att folk följer oss - för detta ska bli fantastiskt roligt, avslutar Byström.

LÄS MER: Coop FIS världscupkalender 2020/2021 – längdåkning

 

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info