Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lukas Johansson

Landslaget stannar i Sverige i höst

11 AUG 2020 16:53
En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Och fler dagar i Torsby kommer det att bli då
  • Uppdaterad: 11 AUG 2020 16:53

landslagsledningen idag meddelar att höstens utlandsläger istället kommer ske i Sverige.

I vanliga fall har landslaget rest till Frankrike i slutet på augusti och haft ett långt läger tillsammans. Så blir inte fallet i år berättar landslagschefen.  
– Med tanke på världsläget och den pandemi som fortsätter växa i många länder, anser vi tillsammans med det medicinska teamets kunskap och erfarenhet, att vi ska ta vårt ansvar och stanna i Sverige under hösten, säger Anders Byström och fortsätter.
– Riskerna med att resa till Frankrike/Italien i höst värderas som för stora jämfört med vinsterna. Det gäller till exempel ökad smittspridning, risken att bli sjuk i Covid-19, att hamna i karantänsituationer eller lägen där vi inte kan resa hem som vi önskar.

Men det kommer inte som någon chock. Landslaget har hela tiden varit beredda på att ta till plan B. Nu väntar alltså istället läger på hemmaplan på orter där åkarna kan garanteras en hög kvalité på träningsmiljön, vilket alla lagets avtalsorter besitter enligt Byström.
– Vi har grymma träningsanläggningar här hemma i Sverige på våra avtalsorter så jag är inte orolig att träningen ska påverkas negativt, säger han.

Landslaget åker till Trollhättan 24:e augusti för att ha läger i samband med rullskidtävlingarna i Alliansloppet Action Week (27:e och 28:e). Tävlingarna kommer sändas i SVT 1. Efter tävlingarna kommer laget bege sig till Torsby ytterligare några dagar. Senare i september väntar nästa läger i Sollefteå.

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info