Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Längdlandslaget har fått klartecken - tävlar i Tour de Ski

11 DEC 2020 09:30
Längdlandslaget har, efter omfattande planering, äntligen fått klartecken från det medicinska teamet. Den nya planen håller för att åka till Tour de Ski. Detta glädjande besked fick de svenska åkarna till frukost på fredagsmorgonen.
  • Skapad: 11 DEC 2020 09:30

Beskedet som kom tidigt i morse, efter möte med den medicinskt ansvarige läkaren Per Andersson, är mycket välkommet.

–  Det är ett enormt arbete som har gjorts för att kunna minimera risken för att utsättas för smitta på väg mot Tour de Ski, berättar Daniel Fåhraeus, Svenska Skidförbundets längdchef. Vi vet att intresset för att se de svenska åkarna är stort, lika stor är önskan från laget att få komma iväg och därför känns det fantastiskt skönt att vi hittat en lösning, säger Fåhraeus.

Tour de Ski avgörs på tre orter med start den 1 januari 2021 i schweiziska Val Müstair. Längdlandslaget anländer till en närliggande flygplats i ett eget flygplan.

–  Vårt mål har hela tiden varit att kunna åka. Vi har ett lag med stor potential där det finns en stark kollektiv önskan att få komma iväg och tävla. De har varit enormt tålmodiga i väntan på detta, så det här känns riktigt bra, säger Anders Byström. 

Planen som presenterats är realistisk och tillsammans med de justeringar som FIS har gjort efter tävlingarna i Ruka har riskerna minskat ytterligare. Något som varit avgörande när riskerna har analyserats.

–  Vi har arbetat hårt med att minimera riskerna för att få in smitta i truppen. FIS förändringar på plats och vår egen planering för resa, boende och transporter på plats har nu justerats så pass mycket att jag kan känna mig trygg i att ge klartecken för laget att åka, avslutar Per Andersson, medicinskt ansvarig läkare.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info