Hoppa till sidans innehåll

Många ljusglimtar trots utmanande vinter

30 MAR 2020 11:44
Trots en vinter med stor snöbrist har många lyckade skidevenemang genomförts runt om i landet av engagerade skidentusiaster. Här presenteras en sammanfattning av dem.
  • Skapad: 30 MAR 2020 11:44

Den gångna vintern har vi kämpat mot frånvaron av snö. I stort sett hela Sverige har varit påverkat av en betydligt mildare vinter, som både gjort det svårare att tillverka snö men även gjort att det naturliga vita guldet många gånger lyst med sin frånvaro. Detta har medfört att många tävlingar har fått ställas in och att flera klubbar inte kunnat genomföra en enda träning på snö den här vintern.

Med den bakgrunden känns det extra kul att göra följande sammanfattning.

Folksam cup
Årets Folksam cup för 15–16-åringar hade deltagarrekord med 376 deltagare, vilket är 84 fler än förra året, som även det var deltagarrekord. Årets cup var dessutom det första året med nya kvalificeringsregler för tävlingen.

Volkswagen ungdomscup
Volkswagen ungdomscup för 13–14-åringar hade något färre deltagare än förra året på grund av att ett distrikt var tvunget att stå över i sista stund på grund av COVID-19. Om det räknas in hade deltagarantalet varit detsamma som förra året då tävlingarna hade 398 startande.

Några årskullar bland ungdomar ser en ökning jämfört med förra året, vilket är relativt ovanligt i den åldern. Det visar att det görs många bra aktiviteter runt om i skid-Sverige.

BAUIS Skidskola
BAUIS skidskola, som är vårt stödmaterial för de allra yngsta skidåkarna, har i år använts av fler än tidigare år, trots den snöfattiga vintern.

Sommarläger
Anmälan till ett antal sommarläger för åldern 9–12 år har precis öppnat och där är intresset riktigt stort, även om vi just nu är i en tid där vi inte vet vilka arrangemang som kommer kunna genomföras i sommar.

Det finns alltså ett utbrett skidintresse, vilket är underbart att se. Nu får vi tillsammans jobba vidare med att stötta alla barn och ungdomar som gillar att åka skidor, eller som vill testa på, oavsett hur vintern ser ut.

Vi vet att det under den gångna säsongen genomförts massvis av aktiviteter för att behålla och inspirera till skidaktiviteter. Svenska Skidförbundet vill framföra ett stort tack till alla er underbara ledare runt om i Sverige som gör det jobbet med imponerande engagemang och energi.

Hör gärna av er och berätta om hur ni har löst denna vinter.
Har ni tankar på hur SSF ska kunna stötta er framöver?

Kontakta någon av våra längdkonsulenter. Du hittar deras kontaktuppgifter här.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info