Hoppa till sidans innehåll

Märta nära pallen i Tyskland

02 MAR 2020 17:57
Under måndagen tittade solen fram när mästerskapen fortsatte i tyska Oberwiesentahl med fem och tio kilometer klassiskt för juniorerna. Märta Rosenberg och Johan Ekberg var snabbast av svenskarna.
  • Skapad: 02 MAR 2020 17:57

Dagen inleddes med damernas femkilometerslopp. Den unga Märta Rosenberg, som tidigare i vinter tog guld i Ungdoms-OS, var den som var snabbast av alla svenskor, och efter en riktigt snabb avslutning åkte hon in som sjua, bara 10 sekunder från pallen. Sprintvinnaren Louise Lindström låg före Märta stora delar av loppet men gick till slut i mål två sekunder bakom Rosenberg – vilket räckte till en fin åttonde plats.

Hanna Abrahamsson gick in som 29:a medan Tilde Bångman radade upp sig på placeringen bakom, som 30:e dam.

Till herrarnas lopp hade solen kommit fram ytterligare om värmde upp delar av banan.

Johan Ekberg och William Poromaa matchades länge mot topp 10-placeringar men orkade inte riktigt hålla i det sista varvet (av tre). Johan slutade på en16e plats och William på 19e. Truls Gisselman åkte in som 24:e man och George Ersson 52:a.

– Märtas sjätteplats är verkligen glädjande idag och Louise också in som topp tio – det är riktigt bra. Sen tre grabbar som spänner bågen ordentligt och försöker vara med där uppe från start, det är kul att se, säger Ida Ingemarsdotter, tränare Svenska spel och ansvarig ledare på plats.

Imorgon fortsätter mästerskapen med 10 och 15 kilometer klassiskt för U23:orna. Allt sänds på facebook, håll koll på vår facebooksida.

Officiella resultat
Damer 5 km K
Herrar 10 km K

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info