Hoppa till sidans innehåll

Ny digital snöguide

09 SEP 2020 13:27
I dag lanseras en ny digital snöguide från våra norska skidvänner med samlad information om hur man kan säkerställa snö för skidåkning, både genom tillverkning och lagring av snö.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2020 13:27

Bakom snöguiden står Norges Skidförbund, Norges Skidskytteförbund, Trondheims  kommun, SINTEF och NTNU. FIS är bidragsgivare i projektet. 

För att sprida kunskap och främja skid- och skidskyttesporten är guiden öppen för alla och finns därför inte bara på norska utan även på engelska. 

Du hittar snöguiden på snokompetense.no

Läs mer om lanseringen på Norska Skidförbundets sida

Du vet väl om att du kan hitta information och få mer kunskap om snö och snösystem, men även om asfaltsslingor och barmarksarbeten i Svenska Skidförbundet längds anläggningshandbok framtagen av den ideella anläggningsgruppen.

Du hittar handboken under anlägga i anläggningsmenyn på skidor.com. Där hittar du också ännu mer nyttig anläggningsinformation under rapporter och stödskrifter, både intern och extern, som beräkningsformler för dosering av kurvor vid projektering av asfaltsslingor, råd gällande belysning, finansieringsstöd med mera.

Behöver du råd och stöd i anläggningsfrågor,  kontakta Svenska Skidförbundets anläggningskonsulent inom längd- och rullskidor Jonas Braam på telefon 0733-223222 eller e-post This is a mailto link

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info