Hoppa till sidans innehåll

Nytt samarbete mellan svenska och norska skidförbunden

25 MAJ 2020 10:29
I tävlingsspåret är svenskar och norrmän konkurrenter, men vid sidan av sker ett allt djupare samarbete. Inför vinterns VM kommer evenemangsföretaget KOMENT hjälpa både de svenska och norska förbunden att planera sina resor för partners.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2020 10:29

När längdlandslaget nu blickar fram mot en ny säsong, med VM i tyska Oberstdorf som höjdpunkt, har Svenska Skidförbundet knutit ett avtal med det norska evenemangsföretaget KOMENT. Företaget har under flera år hjälpt det norska skidförbundet med gästprogram under mästerskapstävlingar.

– Det är väldigt spännande för KOMENT att vi får möjlighet att stötta det svenska skidförbundet och deras partners. Detta visar med all tydlighet på det goda samarbetsklimat som råder inom längdsporten mellan våra två grannländer, säger Endre Storholt, daglig leder KOMENT.

De svenska längdlandslagets samarbete med det norska lagets partners har pågått under många år, bland annat genom EU-projektet Interreg, men nu utökas alltså samarbetet till att även inkludera gemensam planering av resor och uppehälle genom KOMENT.

– Vi har lärt känna varandra under tidigare VM-arrangemang och nu ser vi fram emot att ta vårt samarbete till en ny nivå. Genom att kunna erbjuda värden från båda nationerna kommer vi göra vår sport än mer attraktiv, säger Malin Westhed, marknadschef för längdskidor på Svenska Skidförbundet.

Storholt och hans team på KOMENT har redan varit i kontakt med VM-arrangören i Tyskland för att planera kommande resor.

– Vi har bara fått positiva reaktioner från Oberstdorf på beskedet om att de svenska och norska skidfamiljerna kommer samarbeta kring resa och uppehälle under VM. Vi är ödmjuka för den möjligheten vi har fått och ska göra allt vi kan för att supporta den svenska marknaden minst lika bra som den norska. Vi är mycket stolta över att nu vara en del av svensk längdskidåkning.

Och Svenska Skidförbundet ser fram emot möjligheterna som det nya samarbetet erbjuder.

– VM är stort även för våra samarbetspartners. Det är viktigt att kunna erbjuda bästa möjliga upplägg för dem. Det blev naturligt att samarbeta med KOMENT eftersom de är experter på att ta fram olika skräddarsydda koncept. Att hitta klimatsmarta reselösningar är dessutom ytterligare ett steg framåt i vår hållbarhetsresa, berättar Malin Westhed.

Även det norska skidförbundet ser mycket positivt på det nya avtalet. Inte minst med tanke på det treåriga EU-projektet Interreg, som är ett pågående samarbete mellan de två förbunden.

– Det som sker nu är ytterligare en bekräftelse på goda relationer mellan världens två bästa längdnationer. Det finns ännu fler spännande möjligheter att fortsätta utveckla samarbetet med Svenska Skidförbundet framöver, för att befästa och stärka längdskidåkningens position, säger Emil Weberg Gundersen, marknadsansvarig för längdskidor på Norska Skidförbundet.

Planering av aktiviteter pågår som bäst på Svenska Skidförbundet. Samtidigt råder det osäkra tider och förbundet följer, precis som resten av samhället, utvecklingen av COVID-19 för att se hur detta eventuellt påverkar kommande säsong.

­– Vi kan inte med säkerhet veta hur det ser ut om ett halvår, men än så länge fortsätter vi planera för att det blir ett festligt och spännande skid-VM även nästa säsong, avslutar Malin Westhed.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info