Hoppa till sidans innehåll

OS-guld till Märta Rosenberg

22 JAN 2020 08:26
Märta Rosenberg hade sedan tidigare hunnit ta ett brons och ett silver. När de individuella tävlingarna avslutades under tisdagen slog Duvedstjejen till igen – men denna gång med ett guld.
  • Skapad: 22 JAN 2020 08:26

Under tisdagen avgjordes de sista individuella tävlingarna för detta Ungdoms-OS, det med 5 och 10 kilometer klassiskt.

Märta Rosenberg hade tagit medalj i samtliga distanser. Silver i skicross och brons i sprint. Ännu bättre skulle det bli. Men femkilometersloppet började inte som planerat.
- Jag gjorde en tokvurpa, men det gick bra. Jag var fort uppe. Det var nästan bra att jag ramlade, jag tände till ordentligt till sista varvet, sa Rosenberg efter loppet.

Trots "tokvurpa" kunde alltså Märta åka hem mästerskapets tredje medalj, denna gång ett guld. Segermarginalen blev till slut hela 12,7 sekunder. Siri Wigger från Schweiz blev därmed besegrad för första gången under mästerskapet. 
– Det här var över min förväntan. Helt galet. Jag fick rapporter om att jag låg etta efter första varvet men jag vågade inte tro på det, säger Märta.

Tove Ericsson, som tidigare under mästerskapet slutade trea bakom Märta i skicrossen, avslutade mästerskapet på en fin åttonde plats.

I herrklassen på 10 km klassiskt blev Sverige för första gången under mästerskapet utan medaljer. Edvin Anger, som tog guld i sprinten, och silver i skicrossen, fick nöja sig utan medalj denna dag och kämpade sig in på en fin sjunde plats med Albin Åström, bronsmedaljören från skicrossen åkte in som 26:a.

Alla resultat från mästerskapet hittar du HÄR

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info