Hoppa till sidans innehåll
"Alla barn får inte växa upp" var ett av budskapen som sändes ut. Därför publicerade åkarna svartvita bilder från när de var yngre.

Över två miljoner till Barncancerfonden

03 DEC 2020 15:45
Ni kanske såg en massa svartvita bilder i ert flöde under tisdagen? De var alla en del av #givingtuesday, en välgörenhetsrörelse som BAUHAUS tog initiativet till. Denna gång för att samla in pengar till Barncancerfonden.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2020 15:45

Under tisdagen samlade BAUHAUS i stort sett hela idrottssverige i en gemensam välgörenhetsrörelse som gick ut på att röra på sig och samla in pengar. För varje tränad minut skulle man också swisha en krona. Aldrig tidigare har Barncancerfonden sett ett lika stort engagemang.

Svenska längdskidförbundet valde därför att skänka pengar för alla landslagsgruppers (A-landslagets, Team BAUHAUS, Team Svenska Spels och Team Svenska Spel juniors) totala träningstid i minuter den dagen. Vi räknade att alla 52 åkare tränade två timmar, alltså 120 minuter och summan blev därför 6240 kronor till Barncancerfonden.  (120 min x 52 åkare = 6240 kr). Många av våra åkare deltog också privat i kampanjen.

På mindre än 24 timmar så lyckades vi tillsammans med alla er andra som deltog i kampanjen träna ihop totalt 1 005 557 kr till Barncancerfonden. Barncancerfonden förklarar att de haft ett anstormningskaos på alla sina olika insamlingskanaler och enligt dem själva har de själva aldrig sett ett liknande engagemang.

Tack vare all träning ni gjorde och alla pengar vi skänkte dubblade också BAUHAUS den summan (upp till en miljon), så därför landade den totala summan till Barncancerfonden på 2 005 557:– kronor.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som engagerade sig! Tack alla våra åkare, alla fans och alla andra som på något sätt bidrog till kampanjen.

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info