Hoppa till sidans innehåll

Planera semestern efter motion och säker rullglädje

15 JUN 2020 15:53
En annorlunda sommar öppnar för nya möjligheter att se nya miljöer inom Sveriges gränser. Ett utmärkt tillfälle att planera sommarsemestern efter landets asfaltsslingor och multibanor där du kan åka rullskidor och annan rullsport säkert.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2020 15:53

När Covid-19 reserestriktionerna nu tillåter resor för symptomfria inom Sverige kan du kombinera semestern med idrott och hälsa på rullskidor. Här är listan över befintliga asfaltsslingor och multibanor i Sverige. 

Förteckning över asfaltsslingor/multibanor i Sverige för rullskidor och annan rullsport
(har du kompletterande uppgifter till listan, meddela anläggningskonsulenten via kontakt längst ned) 

Det är tur att restriktionerna har öppnats för det är tyvärr få förunnat att ha flera alternativ på asfaltsslingor för rullsport inom en radie av 2 timmars resande, speciellt i södra Sverige. Asfaltsslingan är en förbisedd självklarhet i många kommuner och städer i Sverige som vi skrivit om tidigare (se länk Det omöjliga borde vara möjligt ). Idag har vi 40 stycken asfaltsslingor/multibanor där man kan åka rullskidor. Nyast är Matajärvi i Kiruna, Lugnet i Falun och Järpen som håller på och asfalteras nu under sommaren. I Järpen installeras egenutvecklad ny teknik för vägledning för parasport - mer om denna teknik i ett senare reportage.

Glädjande är att det är ett enormt tryck i planerna för nya banor ute i Sverige. Det är diskussioner och förstudier på minst 15 nya orter och flera har redan beviljats stöd och kommer snart att sätta skoporna i marken, förbereda bärlagret och rulla ut välten på nylagd varm asfalt.

Har din förening eller kommun också inlett eller skulle vilja inleda dessa diskussioner. Kontakta då och informera anläggningskonsulenten längd- och rullskidor på Svenska Skidförbundent. Det finns massor utav erfarenhet av asfaltsslingor ute i landet, och för att kunna göra det så bra som möjligt för just er så är det viktigt att redan från början ta del av den erfarenheten och få nyttiga råd. 

Kontakt: Anläggningskonsulent längd- och rullskidor Jonas Braam, telefon 0733-223222, This is a mailto link

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info