Hoppa till sidans innehåll

SILVA lyser upp vägen för svenska längdlandslaget

24 OKT 2020 12:53
Silva och svenska längdlandslaget har skrivit ett samarbetsavtal som gör Silva till leverantör av pannlampor till längdlandslaget. Pannlampan är ett måste för de aktiva som spenderar stor del av träningstimmarna i pannlampans sken.
  • Skapad: 24 OKT 2020 12:53

– Vi är oerhört stolta över att vi fick frågan att leverera pannlampor till svenska längdlandslaget. Det var självklart att gå in i samarbetet. Vi vet att många av de aktiva sedan tidigare använt våra produkter och att ingå ett officiellt samarbete känns helt rätt. Vi hoppas att vi med våra produkter och vår kunskap kan förbättra de aktivas träningsupplevelser under hösten och försäsongen. Vi kommer även göra riktade insatser för att utrusta vallateamet och andra funktioner med rätt belysning för att förenkla deras arbete under säsongen, säger Madelene Jonsson Öhlin, Head of Sales & Marketing, Silva.    

För att de svenska längdåkarna ska kunna bedriva en säker och bra träning även i mörker är pannlampa ett måste. Silva ligger i framkant när det gäller att ta fram produkter som är anpassade för längdskidåkning och löpning. De har till och med prisats för sin innovation. Kombinationen av vikt och bra ljus är avgörande för åkarna, men lika viktigt är det för de som stöttar de aktiva att ha bra belysning tillgänglig.

– De aktiva behöver bästa förutsättningar för att kunna prestera när det gäller. Stor del av året är det mörkt på dagens andra pass och det krävs bra ljus i många timmar för att kunna genomföra passet oavsett om det är på skidor, rullskidor eller i trailskor och avtalet med Silva säkerställer att alla åkare får bästa förutsättningar, säger Anders Byström, landslagschef.

Silva grundades i Sverige 1933 av tre bröder som uppfann världens första vätskefyllda kompass. Redan 1935 lanserades den första pannlampan i Silvas sortiment – The Zeiler. Silva har med andra ord mångårig erfarenhet av att producera pannlampor och är ledande varumärke i Norden. Samarbetet med längdlandslaget är ett steg i att ytterligare stärka varumärket och marknadsföringen av pannlampor.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info