Hoppa till sidans innehåll
Foto: ULRICH GAMEL

Snöplig fjärdeplats för Ebba

25 JAN 2020 23:30
Närmare pallen än vad Ebba Andersson var på lördagens skiathlon är svårt att komma. Endast en fot skiljde henne från tredjeplatsen på för-VM i tyska Oberstdorf.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2020 23:30

Therese Johaug drog i vanlig ordning ifrån resten av fältet i skiathlonloppet över 15 kilometer. Redan efter ett varv på den 3,75 km långa banan var hon drygt tio sekunder före den jagande klunga bestående av Ebba Andersson, finskorna Krista Pärmakoski och Kerttu Niskanen, norskorna Heidi Weng och Ingvild Flugstad Östberg, samt Theresa Stadlober från Österrike och Natalia Nepryaeva från Ryssland.

Avståndet till Johaug ökade till 15 minuter i mål, men den jagande klungan blev mindra. Ebba höll sig däremot framme och på det sista varvet var det bara hon, Östberg och Stadlober kvar. Ebba kämpade mot pallplatsen, men på upploppet var Östberg klar tvåa och Ebba blev dessutom passerad av Stadlober precis före mållinjen. Hon slog Ebba med endast en fotlängd.

Samtliga svenskor slutade topp 30 och fick därmed FIS-poäng och de tre bästa U23-åkarna i loppet var svenskor – Ebba Andersson, Moa Lundgren och Emma Ribom. Moa blev näst bästa svenska på en elfteplats, strax före Charlotte Kalla, som blev tolva. Emma kom på plats 15 och Anna Dyvik och Elina Rönnlund blev 27:a respektive 28:a.

Ryssland med Alexander Bolshunov var starkast på herrsidan. Han vann före norrmännen Simen Hegstad Krüger och Sjur Röthe.

En dryg minut senare åkte Jens Burman över mållinjen som bäste svensk på en 16:e-plats. Han var inte nöjd med resultatet och berättade efter loppet att han inte upplevt att skidorna varit på topp under den klassiska delen av skiathlonloppet över 30 kilometer.

Näst bäst av svenskarna blev Daniel Richardsson på en 29:e-plats. Johan Häggström blev 39:a, Oskar Svensson 58:a och Karl-Johan Westberg 61:a. Oskar och Karl-Johan fick slita hårt, men gav inte upp.

 

Resultat skiathlon, damer
Resultat skiathlon, herrar

Skribent: Katarina Medveczky
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info