Hoppa till sidans innehåll

Sommarlägret i Orsa-Grönklitt fulltecknat

25 MAR 2020 12:11
Sommarlägret i Orsa Grönklitt är redan fulltecknat av förväntansfulla ungdomar. Än finns platser kvar i Göteborg och Lycksele och nu hoppas SSF att fler föreningar vill arrangera de populära sommarlägren.
  • Skapad: 25 MAR 2020 12:11

SSF har arrangerat sommarläger för barn och ungdomar sedan 2010, men i år arrangeras lägren av föreningarna själva.
– Det känns helt rätt att gå den här vägen. Vi hoppas att det på så sätt arrangeras fler sommarläger än de tre vi haft tidigare år, säger Jenny Limby, som är barn- och ungdomsansvarig på Svenska Skidförbundet.

Hittills har föreningar i Orsa Grönklitt, Göteborg och Lycksele aviserat att de kommer att arrangera läger och i Orsa-Grönklitt har man redan fulltecknat.
– Det visar att det finns ett stort intresse för våra 9­–13-åringar att delta på läger på sommaren och vi ser gärna att fler läger arrangeras. I Orsa Grönklitt har man satt åldersspannet från 10–13 år, men föreningen avgör själv vilka man vill rikta sig mot,säger Limby.

Arrangörer av lägren sker ofta i samarbete mellan föreningar och en aktör på orten. I Orsa Grönklitt är det Orsa SK och Orsa Grönklitt längdcentrum som står som arrangör, i Lycksele Västerbottens skidförbund och Lycksele skidgymnasium och i Göteborg är det Sävedalens AIK som arrangerar på egen hand.
– Vi på förbundet finns som ett stöd för arrangerande föreningar och vi hoppas att fler föreningar hör av sig om hjälp med att arrangera ett sommarläger, avslutar Limby.

Med anledning av situationen med COVID-19 garanteras pengarna tillbaka vid händelse av inställda läger.

Läs mer här


För mer information kontakta:
Jenny Limby, This is a mailto link, 070-370 00 93

Skribent: Katarina Medveczky
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info