Hoppa till sidans innehåll

Stark laginsats av damerna och stolpe ut för Poromaa

04 MAR 2020 14:29
Under onsdagen fortsatte junior-VM med längre distanser, 15 km för damerna och 30 för herrarna. De svenska damerna låg länge med i täten och slogs om medaljer. För herrarna blev det snöpliga vurpor som förstörde medaljchanser.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2020 14:29

Favoriten Helene Marie Fosseholm kunde ingen av svenskorna rå på och som väntat stack hon iväg ensam ganska tidigt i loppet. Men om silvret och bronset skulle det bli betydligt mer spännande.

Louise Lindström, Märta Rosenberg och Tove Ericsson hamnade alla i en stor klunga som skulle hålla ihop stora delar av loppet. Det var inte förrän på sista varvet det började spricka i fältet och den som hängde på bäst var sprintvinnaren Louise Lindström. Med kilometern kvar hade Lindström medaljvittring men Högbotjejen fick ge sig och nöja sig med ytterligare en fin sjätte plats.

Tove krigade sig in på tionde plats medan Märta slutade på 13e. Tilde Bångman hade en tyngre dag i spåret och slutade 44a.

På herrsidan blev det inte det lopp någon hade hoppats på. Redan på första varvet ramlade tre av fyra svenska killar. Johan Ekberg kraschade rejält så att han var tvungen att bryta loppet. William Poromaa ramlade även han och tappade mycket efter att han också bröt staven. Även George Ersson var nere i snön. 

Men Poromaa skulle klättra rejält i fältet och tog sig hela vägen upp till nionde plats till slut efter en grym avslutning.
– Det känns ju tungt nu men samtidigt känner jag att kroppen är med mig och att jag gjorde ett sjukt bra lopp som jag kan vara nöjd med. Men man vill ju åt medaljerna när man är här, sa William efter loppet.

Det var därmed juniorernas sista individuella tävling. På fredag väntar stafetter.

Officiella resultat
Damer
Herrar

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info