Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: ERIK MÅRTENSSON

Stor succé för Smart Energy Partner Challenge i Östersund

21 DEC 2020 17:48
Längdlandslaget bjöd på fin underhållning i dagarna tre i Östersund. Rafflande tävlingar, fin inramning och tittarrekord på Aftonbladet när Svenska Skidförbundet arrangerade träningstävlingen Smart Energy Partner Challenge i Östersund.
  • Uppdaterad: 21 DEC 2020 17:48

Det var ett förstklassigt startfält som anslöt till Svenska Skidförbundets träningstävlingar i Östersund och intresset från allmänheten var stort. Tävlingarna som direktsändes på Aftonbladet överträffade alla förväntningar.

 - Vi vet sedan tidigare att Sportbladets användare älskar längd, men de här siffrorna är klart över förväntan för oss. Nästan 1,5 miljoner startade strömmar på livetävlingarna och klippen är otroligt bra och ger oss starka argument för att fortsätta satsa på bevakningen av längd, både live och med de bästa nyheterna och reportagen, säger Patric Hamsch, sportchef Aftonbladet. 

Sportchefen summerar helgen som lyckad och är öppen för en fortsatt satsning på längdskidor framöver. Svenska Skidförbundet är också nöjda med arrangemanget.

- Man tror säkert att detta är något vi gör varje dag, men faktum är att det var nog första gången vi arrangerar en direktsänd tävling. Givet den korta tiden för förberedelser och genomförande var det mycket lyckat, säger Anders Byström som agerade tävlingsledare på plats. Med tanke på hur hög och jämn klass våra aktiva håller så var detta en utmärkt genomkörare och det gav oss de svar vi behövde för att ta ut truppen till Tour de Ski, avslutar Byström nöjt.

Längdlandslaget avstod som bekant tävlingarna i Davos och Dresden på grund av coronapandemin. Istället genomförde landslaget en intern tävling under namnet Smart Energy Partner Challenge den 17–19 december i Östersund.

Ett arrangemang som gjordes möjlig tack vare engagemang och stöttning från Vattenfall som Smart Energy Partner, Svenska Spel, Volkswagen och BAUHAUS. Partners som med kort varsel ställt upp och skapat den förstklassiga tävlingsinramningen.

Vinnare Smart Energy Partner Challenge

10 km, klassisk teknik, damer , Frida Karlsson
15 km, klassisk teknik, herrar , William Poromaa

Sprint, klassisk teknik, damer, Linn Svahn
Sprint, klassisk teknik, herrar, Oskar Svensson

15 km, fri teknik, masstart, damer, Ebba Andersson
20 km, fri teknik, masstart, herrar, William Poromaa

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info