Hoppa till sidans innehåll
Foto: CARL SANDIN

Sundling och Svahn till final i spektakulär Åresprint

18 FEB 2020 23:00
Jonna Sundling blev fyra och Linn Svahn sexa i fristilssprinten när Ski Tour 2020 fortsatte i Åre.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 11:06

Den tredje etappen av Ski Tour 2020 bestod av en spektakulär sprint i målområden på den alpina nationalarenan i Åre. Banan avslutades med en brant stigning uppför backen. På herrsidan var det sprintåkarna Johannes Hösfloth Kläbo, Norge, Federico Pelegrino, Italien och Renaud Jay, Frankrike, som tog sig i mål först i finalen. På damsidan var det inte oväntat den uthålliga distansåkaren Therese Johaug från Norge, som ohotat åkte hem segern före landslagskompisarna Heidi Weng och Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Sex svenska åkare tog sig vidare från kvalet, Linn Svahn med fjärde bästa tid, Jonna Sundling som tia, Ebba Andersson, 15 och Charlotte Kalla 27:a i damloppet, Viktor Thorn, 19 och Martin Bergström 29:a i herrloppet.

Ebba, Charlotte, Viktor och Martin åkte ut i sina respektive kvartsfinaler, men Jonna och Linn gjorde fantastiska prestationer och tog sig hela vägen till final där de inledde starkt och låg först i fältet en bra bit uppför slutbacken, men där tog krafterna slut och de tre norskorna kunde gå förbi och gå först i mål. Jonna slutade fyra och Linn sexa efter Nadine Fähndrich från Schweiz.

I och med sin finalplats tog Linn Svahn över ledningen i den totala sprintvärldscupen, där hon nu leder med en poäng före Anamarija Lampic från Slovenien.

På onsdagen är det vilodag på touren, som sedan fortsätter med långlopp över 38 kilometer mellan Storlien och Meråker på torsdag.

I tourtotalen slank Ebba Andersson ner på en femte plats, medan Linn Svahn nu ligger åtta. Jens Burman är bäst av herrarna på 21:a plats.

 

Resultat sprint (F), damer
Resultat sprint (F), herrar

Skribent: Katarina Medveczky
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info