Hoppa till sidans innehåll
Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Sundling tvåa och Dyvik fyra i Trondheim

22 FEB 2020 23:00
Jonna Sundling tog sin fjärde individuella pallplats för säsongen när hon blev tvåa i den klassiska sprinten på Ski Tour 2020 i Trondheim. Anna Dyvik tangerade sitt personbästa i världscupen genom en fjärdeplats och Johan Häggström blev elva.
  • Skapad: 22 FEB 2020 23:00

– Jag är jätte-, jätteglad över min pallplats och tar med mig att jag hade energi kvar hela vägen, att kroppen var pigg och att jag hade väldigt bra skidor, sa en glad Jonna Sundling efter målgång.

Det blev fina svenska placeringar på den näst sista etappen av Ski Tour 2020. Sprint i klassisk stil stod på programmet då samtliga åtta damer och fem av sju herrar tog sig vidare från prologen på snabba skidor.

Dagen slutade med en andraplats för Jonna Sundling, som tog sin fjärde individuella pallplats för säsongen och en fjärdeplats för Anna Dyvik, som därmed tangerade sin bästa världscupplacering i karriären.
– Det kändes mycket bra idag. Jag hade väldigt bra skidor och bra återhämtning i backarna, så jag kände att jag kunde ligga på väldigt bra uppför, berättade Sundling efter loppet.

Men trots pallplatsen var hon inte helt nöjd.
– Allt gick ganska smidigt fram till semifinalen då jag kom i ytterkant i sista kurvan inför upploppet. Det frös i mina skidor och när jag i finalen hamnade bakom Maiken Caspersen Falla så valde jag att istället gå på innerkurva, men då blev det som att jag bromsade in alldeles för mycket. Jag fick inte med mig farten in mot upploppet och kunde inte ta mig om, så det var surt. Men annars är jag väldigt nöjd.

Maiken Caspersen Falla från Norge vann tävlingen och schweiziskan Nadine Fähndrich blev trea.

Även Johan Häggström gjorde det riktigt bra, men i semifinalen tog det dessvärre stopp efter ett fall med stavbrott. Han hamnade långt efter och tappade alla chanser till finalplats. Häggström slutade elva.
För Teodor Peterson (13), Karl-Johan Westberg (18), Viktor Thorn (21), Martin Bergström (22) och Filip Danielsson (30) tog det slut i kvartsfinalerna.

Johannes Hösflot Kläbo tog hem segern före sina landsmän Pål Golberg och Erik Valnes.

Linn Svahns resa tog slut i semifinalen, där hon blev fyra i det första heatet. Tiden räckte inte till och ledaren av den totala världscupen blev åtta och missade en finalplats för första gången i sitt korta men otroligt framgångsrika världscuptävlande.

Emma Ribom tog sin andra tiondeplats i sprint. Linn Sömskar blev 13:e, Ebba Andersson 24:a, Charlotte Kalla 25:a och Moa Molander Kristiansen 27:a.

Jens Burman slutade på plats 40 och Daniel Richardsson blev 44:a.

På söndag avslutas Ski Tour 2020 med en jaktstart. Där ligger Ebba Andersson bäst av de svenska åkarna på en fjärde plats. Bäst av herrarna är Jens Burman på en 19:e plats.

 

Resultat sprint K, damer
Resultat sprint K, herrar

Skribent: Katarina Medveczky
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info