Hoppa till sidans innehåll

Svenska längdlandslaget deltar i Alliansloppet Action Week

18 JUN 2020 09:00
De svenska längdlandslagen med både A-laget och Team BAUHAUS samt det nationella rullskidlandslaget meddelar i dag att de ställer upp i de rullskidstävlingar som kommer arrangeras under Alliansloppet Action week.
  • Skapad: 18 JUN 2020 09:00

Mellan den 24 till 29 augusti blir det äntligen tävlingspremiär. Då kommer A-landslag, Team BAUHAUS och rullskidlandslaget samlas i Trollhättan för ett träningsläger och även för att köra två tävlingar.

Träningslägret och tävlingarna kommer att organiseras i enlighet med gällande restriktioner från Folkhälsomyndigheten för att garantera säkerheten både för åkare, ledare och funktionärer, samt för att inte riskera en ökad smittspridning. Därför kommer tävlingarna att köras utan publik men livesändas på tv. Antalet atleter och ledare kommer också att begränsas till maximalt 50 personer.
– Vi har längtat efter att få ha läger och att få börja tävla igen. I augusti får vi en fin möjlighet att samlas hela landslaget på hemmaplan och dessutom tävla mot varandra och mot rullskideliten. Utifrån de förutsättningar som är i världen just nu, är vi glada över att Trollhättan ger oss den här möjligheten och att evenemanget dessutom är tv-sänt, säger Anders Byström, landslagschef.

Tävlingsbanorna kommer vara belägna i det spektakulära området vid fallen och kanalen i Trollhättan, områden där längdlandslagets Smart Energy Partner Vattenfall grundades i början på 1900-talet.
– Trollhättan ligger såklart Vattenfall extra varmt om hjärtat då det var här allt började år 1909. Vi ser verkligen fram emot spännande tävlingar på vår ”hemmabana” som sträcker sig runt omkring vår fina och historiskt viktiga kraftstation Olidan, som på sin tid var Sverige största. Vi tycker alltid att det är roligt när våra landslagsåkare får möjligheten att träna och tävla på våra orter som vi är stolta över, säger Åsa Rolke, sponsoransvarig på Vattenfall Sverige.

Exakt vilken dag tävlingarna genomförs är inte klart än men organisationen jobbar i skrivande stund med att få de sista pusselbitarna på plats. Och Magnus Larsson, arrangör för Alliansloppet, är säker på att det kommer bli riktigt fina tävlingar. 

– Vi har haft möjlighet under tidigare år att vid flera tillfällen få enskilda landslagsskidåkare att delta i Alliansloppet. Men det är ett nytt steg och en stor nyhet att vi nu kan välkomna både skid- och rullskidlandslaget. Vi är väldigt glada över att få vara med i främjandet av längdskidåkning och våra stora idrottare sommartid. Det är också en utmärkt chans för oss att ge våra idrottare möjlighet att upptäcka staden och dess omgivningar. De är mycket välkomna av hela Trollhättan som ser fram emot att ha dem här, säger Magnus Larsson. 

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info