Hoppa till sidans innehåll
Röbäck SK

Träning för alla i Röbäcks SK

28 FEB 2020 16:07
Skidor hela livet är ett av SSFs arbetsområden och även ett av stadierna i längdskidors utvecklingsmodell.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2020 16:07

Genom Skidor hela livet finns möjlighet för alla som önskar att vara en del av längdskidåkningen, oavsett ålder, tidigare erfarenheter eller ambitionsnivå. Just det visar Röbäcks IF upp i sin motionsgrupp.  

Motionsgruppen i Röbäcks IF har träning en kväll i veckan året om, undantaget fyra veckor mitt i sommaren. Träningen sker samtidigt som klubben har sin ungdomsträning. Det är många skidföräldrar som väljer att vara med i träningsgruppen, men även andra som vill lära sig att åka skidor eller utveckla sin skidåkning med lite mer tekniktips inför t.ex. ett skidlopp. Extra kul är att det även kommer tonåringar till gruppen, som vill träna i grupp för att må bra och ha kul.

Så fort snön har kommit ligger fokus på skidteknik och olika skidövningar. Under resten av året, eller under vinterperioder utan snö är det löpning, stavgång, intervaller och funktionell styrka i en varierad blandning som gäller. Alltid upplagt så att alla som vill kan delta trots olika förutsättningar.

Under barmarksperioden tränar både barn och vuxna tillsammans. Ledaren Ingrid Almqvist har märkt hur kul barnen tycker det är att få utmana sin förälder i en stafett eller en styrkeövning. Men även att det ger en härlig gemenskap att aktiveras och svettas tillsammans.
–Jag tror att motionsgruppen har svetsat ihop vår klubb och vi har en fin "familjär" känsla i klubben. Alla är lika välkomna vare sig man vill satsa hårt och toppa formen eller bara underhålla konditionen och styrkan, få frisk luft och må bra, säger Ingrid Almkvist, som efter många år som barn- och ungdomstränare startade motionsgruppen.

Den här vintern har tyvärr varit väldigt snöfattig på många håll i Sverige, vilket inneburit många utmaningar för all typ av skidverksamhet. I Röbäck är målet att aldrig ställa in en träning utan alltid hitta alternativ verksamhet. När elljusspåren endast bestod av isgata kördes stationsgympa inomhus för barn, ungdomar och vuxna. Allt för att alla ska få möjlighet att vara med.

Se filmen här

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info