Hoppa till sidans innehåll

Utveckla dig som junior-/ seniortränare

05 MAJ 2020 11:20
Vill du ta nästa steg i din utveckling som ledare och tränare? Är din ungdomsgrupp på väg att bli juniorer? Eller har du blivit senioransvarig i föreningen? Då är vår junior- och seniortränarutbildning den perfekta utbildningen för dig.
  • Skapad: 05 MAJ 2020 11:20

Det är en gedigen och kvalitativ utbildning som behandlar förprestations- och prestationsstadiet i Svenska Skidförbundets utvecklingsmodell för längdskidor. Syftet är att fördjupa sig i alla områden inom längdskidåkning.

Som skidtränare är det av stor betydelse att ha såväl teoretiska som praktiska kunskaper i alla områden inom längdskidåkning. Utbildningen kommer därför att ge er tränare verktyg och kunskap i att kunna vägleda den aktive i dess prestationsutveckling i träning och tävling på junior- och seniornivå.

För att bli antagen på utbildningen ska du ha genomfört förbundets ungdomstränarutbildning alternativt SISU’s grundutbildning för tränare samt skidspecifika kunskaper. Kontakta gärna oss om du har frågor och funderingar kring förkunskapskraven.

Planen är att genomföra junior- och seniortränarutbildningen vartannat år för att säkerställa en hög kvalité i utbildningen samt att samla så många kursdeltagare som möjligt vid varje tillfälle.

Utbildningen består av tre fysiska träffar och nätbaserat arbete mellan varje utbildningsträff samt en kortare praktikdel. I år kommer den första delen av utbildningen att genomföras i samband med utbildningshelgen i Örnsköldsvik 1–4 oktober. 

LÄS MER: Utbildningshelg Örnsköldsvik (PDF)

För att du ska kunna bilda dig en uppfattning kring utbildningens innehåll och omfattning kan du läsa utbildningsplanen för SSFs junior- och seniortränarutbildning:

LÄS MER: Junior- och seniortränarutbildning (PDF)

Vartannat år, då junior- och seniortränarutbildningen inte genomförs, kommer vi istället erbjuda en fortbildning och/eller fördjupning i samband med utbildningshelgen. Fortbildningen vänder sig i första hand till er som tidigare läst junior- och seniortränarutbildningen och kommer nästa gång att genomföras hösten 2021.

Antar du utmaningen att ta nästa steg i din utveckling som tränare?

Välkommen med din anmälan till årets junior- och seniortränarutbildning!

Frågor och funderingar?

Hör av dig till Anders Strid
E-post: This is a mailto link 
Telefon: 070-271 44 39

Skribent: Anders Strid
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info