Hoppa till sidans innehåll

Västerbotten tog hem segern i Volkswagen Ungdomscup

08 MAR 2020 14:26
En fantastisk skidhelg med massor av skidglädje är nu genomförd av Rehns BK i Bollnäs. 389 skidungdomar från hela landet har under helgen umgåtts och kämpat i skidspåret. Stort tack till Volkswagen Transportbilar som gör den här helgen möjlig!
  • Skapad: 08 MAR 2020 14:26

Den inledande dagen genomfördes distanstävlingen på 3,4 km coh den alltid lika stämningsfulla invigningen senare på kvällen. Stämningen på torget i Bollnäs centrum var på topp och det vimlade av härliga distriktssånger.

Sen gick tävlingarna vidare med sprint och skicross på lördagen. Dagen bjöd på strålande solsken, massor av skidglädje - både i och bredvid spåret och full fart hela dagen.

Volkswagen Ungdomscup avslutades sen med spektakulära stafetter den sista dagen. Jämtland-Härjedalen hade stenkoll på alla hinder och tog hem segern i skicrosstafetten. Den korta stafetten, som verkligen blev riktigt tajt och intensiv med hela 51 lag vanns av Dalarna. Den långa stafetten avrundade helgen och vilken härlig kamp vi fick uppleva! På upploppet kom nämligen hela tre lag in samtidigt. Även där var det Dalarna som drog det längsta stråt och tog hem segern.

En spännande stund väntade innan slutresultatet i årets Volkswagen Ungdomscup stod klart. När samtliga dagar räknades samman stod Västerbotten som segrare, följt av Dalarna på andra plats och Jämtland-Härjedalen som trea.

Stort tack till Rehns BK som nu genomfört tävlingarna i fyra år. Nästa år genomförs Volkswagen Ungdomscup av Vårby IK i Örnsköldsvik.

Läs mer om tävlingarna, se alla resultat och härliga bilder via
http://volkswagenungdomscup.rehnsbk.se/

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info