Hoppa till sidans innehåll

Charlotte Kalla satsar vidare mot OS

15 APR 2021 16:56
Efter helgens SM-tävlingar i Kalix har Charlotte Kalla överlagt med sig själv, börjat summera säsongen och tagit beslutet kring sin fortsatta karriär. Det blir en satsning vidare mot OS i Peking 2022.
  • Skapad: 15 APR 2021 16:56

Idag meddelar Charlotte att glädjen för skidåkning finns kvar, liksom motivationen att fortsätta träna vilket gjort beslutet enkelt att satsa vidare mot OS 2022.

Ett besked som längdlandslagets chef, Anders Byström välkomnar.

- Jag blev så glad när jag fick beskedet att Charlotte vill fortsätta satsa mot OS i Peking. För lagets del betyder hennes erfarenhet och inställning massor. Vi såg på VM hur hon lyckades komma i toppform och uppnå världsresultat med en 5e och 6e plats, trots de problem hon drabbades av i höstas och starten på vintern. Det ska bli spännande att följa henne under det här OS-året.

OS i Peking blir Charlotte Kallas fjärde OS. Hon har tidigare tävlat i Vancouver 2010, Sotji 2014 och Pyeongchang 2018. Totalt har Charlotte vunnit tre guld och sex silvermedaljer.

- Jag är ödmjuk inför att det är många beslut och utmaningar jag kommer behöva tackla på vägen mot OS men att möta motstånd innebär också en chans att utvecklas. Det har jag fått känna på det här året! Jag känner mig inte färdig med att utforska hur bra jag kan bli, avslutar Charlotte Kalla.

 

 

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info