Hoppa till sidans innehåll

Dyvik och Ruus vann Volkswagen cup

29 MAR 2021 11:20
Marcus Ruus gick in i den avslutande cuphelgen som förhållandevis trygg ledare medan damklassen har varit en rafflande duell hela säsongen. Kampen mellan Louise Lindström och Anna Dyvik slutade med fördel Dyvik och IFK Mora.
  • Skapad: 29 MAR 2021 11:20

Elva genomförda deltävlingar fördelade på Östersund, Torsby, Boden och Falun summerar ihop den fullständiga säsongen för Volkswagen cup. Under söndagen avslutades cupen med 15 kilometer i klassisk stil för både herrar och damer på ett Lugnet i Falun som trots stora utmaningar med varmväder fick goda omdömen från åkare.

— Det var som rullskidåkning därute idag, stenhårda spår och för min del perfekt fäste hela vägen fram tills sista vändan uppför sprintbackarna, säger Piteås Björn Sandström som med stor marginal var starkast för dagen i herrklassen.

Inför söndagens tävlingar hade Åsarnas Marcus Ruus ett ordentligt grepp kopplat om segern i cupens totala sammandrag, närmast bakifrån hotade Jonas Eriksson från Mora. Eriksson fick till en bra avslutning som trea i loppet men Ruus gjorde vad han skulle och kunde med en niondeplats säkra segern i sammandraget med 17 poängs marginal. Seger i Volkswagen cup ger en prischeck på 30 000 kronor.

—Det känns fantastiskt skönt även om dagens lopp var ett av säsongens sämre. Prispengar är alltid viktigt för att känna en trygghet i att satsa vidare och bli ännu bättre nästa säsong, säger Ruus.

Tredjeplatsen blev en intern Piteå Elit-uppgörelse när Fredrik Andersson lyckas hålla undan från Viktor Brännmark, två poäng skiljde de emellan.

I damklassen har Falun Borlänge och IFK Mora haft varsin åkare i en gigantkamp genom hela säsongen. Louise Lindström och Anna Dyvik har följts åt och turats om att bära den gula ledartröjan. Inför avslutningshelgen ledde Lindström med en enda poängs marginal men två inbördes segrar de emellan för Dyvik säkerställde cupseger till IFK Mora. Under söndagens avslutning blev Dyvik sjua och Lindström åtta. Loppet vanns av Ebba Andersson.

Resultat damer 15 kilometer klassiskt

1. Ebba Andersson, Piteå Elit
2. Frida Karlsson, Sollefteå SK
3. Linn Svahn, Östersunds SK

Resultat

Resultat herrar 15 kilometer klassiskt

1. Björn Sandström, Piteå Elit
2. Karl-Johan Westberg, Borås SK
3. Jonas Eriksson

Resultat

Sammandrag damer Volkswagen cup 2021

1. Anna Dyvik, IFK Mora
2. Louise Lindström, Falun Borlänge SK
3. Maria Nordström, Borås SK

Resultat

Sammandrag herrar Volkswagen cup 2021

1. Marcus Ruus, Åsarna IK
2. Jonas Eriksson, IFK Mora
3. Fredrik Andersson, Piteå Elit

Resultat

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info