Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Junioren Hansson satte upp tempot men favoriten Dyvik vann

20 FEB 2021 10:40
Anna Dyvik före Moa Hansson och två finska toppsprinters som utmanades längst av Edvin Anger. Så summeras toppstriderna efter den första av tre Volkswagen Cup-dagar i Boden.
  • Skapad: 20 FEB 2021 10:40

Det var rejält strängt väder som inramade den första av tre dagars tävlande vid Volkswagen Cup i Boden. 12 minusgrader, tätt snöfall och hög luftfuktighet utmanade åkarna och förlängde åktiderna på Pagla Skidstadions tuffa bana.

Redan från kvart- och semifinal var det de tre på förhand mest uppsnackade åkarna Anna Dyvik, Moa Hansson och Louise Lindström som i damloppet styrde och ställde i sina respektive heat. Väl i final var det unga Hansson som satte fart och färg på tillställningen innan Anna Dyvik kunde vika ut med 50 meter kvar att åka och vinna.

—Det var en riktigt tuff bana för mig som kanske är lite snabbare än vad jag är uthållig i fristil. Planen var att ligga trea in i stadion men jag hamnade på andraplats och med facit i hand, när det på grund av snöfallet var lite svårt att ta sig om, så var det nog en bra position, säger vinnaren Anna Dyvik.

I herrklassen ställde Finland upp med två toppsprinters i Verneri Suhonen och Juuso Haarala. Unga Edvin Anger var den av svenskarna som utmanade längst men även han fick ge sig över upploppet.

—Jag var ganska trött från semifinalen så jag beslöt mig för att öppna lugnt i finalen och ge allt över slutrakan, säger vinnande Suhonen.

Imorgon lördag fortsätter tävlingarna i Boden med 10/15 km klassiskt i individuell start.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info