Hoppa till sidans innehåll

Linn Svahn tvingas till operation

07 SEP 2021 15:40
Rehabiliteringen har inte gett det resultat som önskat och det står nu klart att Linn Svahn tvingas till operation för att komma till rätta med axelproblematiken.
  • Skapad: 07 SEP 2021 15:40

– Vi har sett att Linn inte svarat som förväntat på den senaste tidens rehabilitering. Linn har nyligen träffat specialistortoped där bedömningen blev att man behöver gå in i hennes axel för diagnostik och behandling. Operationen kommer att ske imorgon, säger Per Andersson, medicinskt ansvarig för längdlandslaget.

Det har gått sju månader sedan fallet på världscuptävlingen i Ulricehamn då Linn Svahn skadade sin axel. Vilja och hårt arbete med rehab har inte gett det resultat som önskat. Linn Svahn om beskedet:

– Läget är så klart inte alls bra, säger Linn Svahn. Det är en usel tajming men jag har kommit till en punkt där ett ingrepp är det enda alternativet att bli kvitt detta. Det är en tuff oönskad situation, men samtidigt motiverande att starta upp och göra allt jag kan och lite till för att komma tillbaka ännu starkare.

Det är bara fem månader till OS och Linn Svahn är redan uttagen till OS, men vilka chanser har Linn att ta sig tillbaka?

– Vi måste invänta resultatet av ingreppet innan man kan uttala sig om den fortsatta rehabiliteringen. Det här är så klart en oerhört påfrestande situation för Linn, men nu ska vi lägga allt fokus på att läka. Hon är stark och målmedveten vilket jag ser som gynnsamt för hela processen, avslutar Per Andersson.

Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info