Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erika Walther

Matfors SK fick uppskattat finalpris

24 MAJ 2021 12:16
Finalen i årets Stjärnjakt fick ställas om och i den omställningen lyckades Matfors SK dra högsta vinsten – ett besök av ingen mindre än Charlotte Kalla.
  • Skapad: 24 MAJ 2021 12:16

I fredags var det dags för gruppen ”Lodjuren” i Matfors SK att kvittera ut sitt pris – ett finfint besök då självaste Charlotte Kalla dök upp och höll i träningen. En fantastisk upplevelse för ungdomarna som fick chansen att få tips och inspiration av en av våra största skidåkare genom tiderna.

Kvällen inleddes med att gruppen tillsammans kollade på några filmklipp från Charlottes fantastiska karriär innan Charlotte dök upp tillsammans med Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig på Svenska skidförbundet.
Jenny och Charlotte hade snickrat ihop ett roligt och varierande pass där barnen först fick testa på Charlottes kroppsaktiveringsprogram som hon använder innan sina träningspass.

Sen var det dags för lite skidgång. Barnen fick testa vanlig skidgång, ”elghufs” och sprättande skidgång. De olika skidgångsvarianterna genomfördes sen i en och samma intervall för att likna skidåkningen än mer. Det var full fart på hela gänget och en fantastisk kämparanda.
Tänka att få bli instruerad och sen få köra skidgång tillsammans med självaste Charlotte Kalla!

Efter skidgången var det dags för stafetter och ”träddunkningsintervaller”. Här fick barnen chansen att utmana Charlotte. Barnen delades in i olika lag, medan Charlotte fick ta samtliga sträckor i sitt lag. Nu blev det verkligen hög intensitet och härlig tävlingsglädje. Kan avslöja att det blev en hård kamp ända in på mållinjen.

Passet avslutades med en frågestund där barnen blanda annat fick veta att Charlotte spelat basket som barn, att favoritämnet i skolan var kemi, att hon faktiskt jobbade som skidåkare, hur det känns att vara en kändis och att ICA-loppet i Matfors 2015 (som hon för övrigt vann) var det första längre lopp hon enbart stakat.

Kvällen avslutades med fotografering, autografutdelning och utlottning av Ski Team prylar.

Charlotte gjorde en fantastiks insats som inspiratör och instruktör till barnen som alla gick därifrån med ett stort leende och minnen som de länge kommer bära med sig.

Stort tack till Charlotte och alla ledare i Matfors som gjorde den här kvällen och deltagandet i Stjärnjakten möjligt!

Vill även ni hänga med i Stjärnjakten kommande säsong?

Läs mer här.

Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info