Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skidfamilj med i matchen om Sveriges starkaste familj

02 OKT 2021 20:38
Med bara tre familjer kvar i tävlingen är skidfamiljen Josefsson från Täby fortsatt kvar i SVT-programmet Sveriges starkaste familj. Bänka dig i TV-soffan och heja fram Agnes, Tilde och Jenny.
  • Skapad: 02 OKT 2021 20:38

Sveriges starkaste familj är SVT-programmet som för andra säsongen i följd korar den snabbaste, starkaste och smartaste sammansättningen av svenska familjer. När det återstår tre lag försvaras fortfarande längdskidornas fana starkt av familjen Josefsson från Täby.

—Det är jag tillsammans med döttrarna Agnes och Tilde som tävlar, säger Jenny Josefsson som är mamma i familjen.

Alla lag sätts samman med tre personer varav minst en ska vara mellan 15-18 år.

Vilka är era styrkor i tävlingen som längdskidåkare?

—Vi har såklart bra kondition och vi har stor vana av att tävla utomhus i ruggiga väderlekar. Vi är också vana vid att förbereda en plan innan tävling och att vara beredd på att hantera missöden under tävlingens gång, trots motgång måste du ladda om. Vid längdskidåkning avgörs ju mycket av hur bra du vallar innan lopp och du kan ju alltid ramla och bryta en stav.

Från tidig morgon till sen kväll på gotländska Slite pågick inspelningarna under en period tidigare i somras. För Jenny Josefsson var de tävlingarna bara starten på en minst sagt utmanande sportsommar. 17 mil och 10 000 höjdmeter till fots i franska berg väntade i augusti.

—Jag genomförde ett mål som har funnits med mig länge. Loppet UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) i franska Chamonix. Det har varit en händelserik sportsommar, mamma Josefsson och skrattar.

Familjen Josefsson är aktiva i Täby IS där äldsta dotter Tilde studerar vid det lokala skidgymnasievalet.

—Det är väldigt bra drag i Täby IS just nu. Vi har många åkare som fortsätter att tävla i junioråldern och vi har en snabb utveckling av vårt fina konstsnöspår.

Vad tar ni med er från Sveriges starkaste familj?

—Framförallt ett gemensamt minne för livet. Vi tränade ihop väldigt mycket redan innan, skidåkning är verkligen en sport som bjuder in till aktivitet med familjen samlad. Nu framåt, framförallt efter Sverige starkaste familj, har vi börjat prata mer om att göra fler rejäla äventyr tillsammans, säger Jenny.

Sveriges starkaste familj sänds i SVT1 klockan 20.00 på söndagar.

Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info