Hoppa till sidans innehåll

Sveriges trupp till U23-VM

03 FEB 2021 13:00
Efter helgens världscuptävlingar i Falun har nu Svenska Skidförbundet även tagit ut de U23-åkare som ska representera Sverige när J- och U23-VM ska avgöras i Vuokatti.
  • Skapad: 03 FEB 2021 13:00

Den 8─14 februari är det dags för årets höjdpunkt för längdskidåkningens juniorer och yngre seniorer. Efter att polska Zakopane tvingats att säga ifrån sig arrangörskapet, blev det sent klart att tävlingarna arrangeras i finska Vuokatti. Förra veckan presenterades juniortruppen och idag kompletteras laget med nio aktiva som ska tävla i U23-klassen. Där återfinns en del välbekanta namn, däribland William Poromaa och Fredrik Andersson, som tävlat i världscupen den här säsongen. Louise Lindström som vann sprinten på junior-VM förra året kliver nu in i U23-åldern och får mäta sig mot de lite äldre åkarna.

– Målsättningen är dels att få värdefull internationell erfarenhet för våra yngre åkare, men också att kämpa om medaljer, säger landslagschef Anders Byström.

Flera av de mest meriterade U23-tjejer är aktuella för VM-truppen till Oberstdorf och står därför över U23-VM i Vuokatti. Det gör att antal tjejer är lite färre detta år.

På söndag rullar det svenska laget över gränsen för att inleda tävlingarna nästa vecka. Alla tävlingar kommer att sändas på SVT-play.

Åkare U23:

Damer

Hanna Abrahamsson, Ulricehamns IF
Louise Lindström, Falun/Borlänge SK
Ebba Stenman, Älvsby IF SK 

Herrar:

Leo Johansson, Falun/Borlänge SK
Fredrik Andersson, Piteå elit SK
William Poromaa, Åsarna IK
Johan Herbert, IFK Mora SK
Gustav Berglund, IFK Mora SK
Johan Ekberg, Nacka Värmdö SK 

Junior-truppen

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info