Hoppa till sidans innehåll

Utveckla din skidteknik via webben

03 SEP 2021 15:15
Digitalt utbildningsmaterial om skidteknik nu öppet för alla!
  • Skapad: 03 SEP 2021 15:15

Svenska Skidförbundet tog för några år sedan fram utbildningsmaterialet Bättre skidteknik i samarbete med SISU Idrottsböcker. Materialet, som i huvudsak är digitalt, har skänkt kunskap och inspiration för alla som önskar utvecklas som skidåkare. Nu tar vi nästa steg och ger möjlighet för fler att ta del av materialet då webbplatsen öppnas upp, utan betalnings- eller registreringskrav.

På webbplatsen Bättre skidteknik finns en stor mängd pedagogiska instruktionsfilmer som hjälper dig att utveckla din skidteknik. Både i klassisk och skejt. Filmbiblioteket skapar variation och allsidighet i träningen och en analysdel hjälper dig att åtgärda eventuella teknikbrister. Till sist finns en övningsbank med styrke- rörlighets- och skidövningar.

Materialet vänder sig främst till tränare och aktiva från ungdomsnivå men passar även den ovana motionären som vill utveckla sin skidteknik. Filmerna är producerade i samverkan med några av landets främsta skidteknikexperter Ola Ravald, Lars Selin och Lars Ljung.

- Att öppna upp Bättre skidteknik är ett viktigt steg i arbetet med att tillgängliggöra och utveckla vårt utbildningsmaterial. Det är ett fantastiskt digert material som vi nu ger möjlighet för alla att ta del av, avslutar Anna Norman, utbildningsansvarig på Svenska skidförbundet längd.

Länk till webbplatsen Bättre skidteknik.

Skribent: Anna Norman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info