Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

VM-truppen till Oberstdorf

11 FEB 2021 13:35
Idag presenteras Sveriges trupp som ska försvara de svenska färgerna på VM i Oberstdorf som drar igång 25 februari. Redan imorgon fredag beger sig längdlandslaget till Saxnäs för isolering och uppladdning inför mästerskapen.
  • Skapad: 11 FEB 2021 13:35

Det har varit en speciell säsong med stora utmaningar. Men efter hårt arbete med att riskminimera smittspridning och säkra verksamheten har vi nu nått säsongens stora mål: VM i Oberstdorf.

– Vi har fått göra stora förändringar den här vintern och det har varit utmanande men vi har lyckats bra utifrån förutsättningarna och hittat system som fungerar för oss. Nu känner vi oss riktigt laddade och vi kommer vara ännu mer laddade efter en vecka i Saxnäs, säger Anders Byström, landslagschef.
 
Truppen
Det har varit en tuff uppgift att ta ut den svenska truppen. Många åkare har varit aktuella och slagits om platserna men nu truppen klar. Vi har sannolikt aldrig skådat ett så starkt sprintlag på damsidan.
– Det är ju ett angenämt problem att vi har så många duktiga damer som slåss om platserna. Det är ju trist att vi måste lämna potentiella medaljkandidater hemma. Men det är så det ser ut, fortsätter Anders Byström.
 
Truppen består av totalt 17 åkare, åtta damer och nio herrar. Däribland finns det flera rutinerade åkare som varit på många mästerskap, men också några som gör VM-debut, bland annat Linn Svahn, Emma Ribom och William Poromaa. Charlotte Kalla tar också en plats i truppen efter att ha tampats med ryggproblem men är nu redo för ännu ett mästerskap.
– Jag har alltid lagt extra fokus på mästerskapen och är tacksam att kroppen svarar bra på träning igen. Jag är redo och ser fram emot att tillsammans med laget göra de sista förberedelserna mot Oberstdorf, säger Charlotte.


Åkare till VM

Damer:
Charlotte Kalla, Piteå elit SK
Ebba Andersson, Piteå elit SK
Emma Ribom, Piteå elit SK
Frida Karlsson, Sollefteå Skidor IF
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK
Linn Svahn, Östersunds SK
Johanna Hagström, Ulricehamns SK
Jonna Sundling, Piteå elit SK

Herrar:
Anton Persson, SK Bore
Björn Sandström, Piteå elit SK
Calle Halfvarsson, Sågmyra SK
Jens Burman, Åsarna IK
Johan Häggström, Piteå elit SK
Karl-Johan Westberg, Borås SK
Marcus Grate, IFK Umeå
Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK
William Poromaa, Åsarna IK

Skribent: Lukas Johansson
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info