Hoppa till sidans innehåll

Älska snö - är ni med?

29 MAR 2021 09:13
Är vintern hos dig kort och osäker? Räcker snötäcket knappt till att göra en snögubbe av? Får barnen hos dig någon chans till att älska snö? Var med oss under nästa vinter så ger vi tillsammans den möjligheten!
  • Uppdaterad: 29 MAR 2021 09:13

På initiativ från den ideella anläggningsgruppen längd letar vi till kommande vinter efter samarbete mellan Svenska Skidförbundet, snöleverantör, förening, kommun och skola kring möjligheten att skapa snö med syfte att ge barn chansen att få uppleva snöglädje och att få älska snö trots brist på natursnö. 

Målet är att skapa en snöhög på en skolgård eller i park för små barn, förskole- och skolbarn. På samma sätt som beskrevs i en tidigare nyhet om snölekplatsen som vinterns sandlåda så är inte målet att skapa snö för skidåkning utan en snöhög att leka och få spontan glädje i, att skapa bobbanor och snökreationer med hink och spade i och om möjligt även att uppleva fart och snöglid med stjärtlapp och kanåkning.

Idén är att detta görs genom att en lokal förening står för själva snötillverkningen och bemannar och bevakar den. Till sin hjälp bistår en snöutrustningsleverantör med snökanon och pump. Kommunen bistår med elkraften och vattnet som behövs. Och kommunen och skolan står för snölekmaterialet och ansvaret för aktiviteterna på snön.

Så nu söker vi den lokala föreningen, skolan och kommunen som vill vara med.

Främst ser vi att det är skidföreningar på orter som har det kämpigt med snö för skidåkning på vintrarna som vill söka och vara med. Snöhögen kan nämligen vara ett första steg att sälja in säkrad och kontinuerlig snö genom snötillverkning på orten och i kommunen. I och med att det är ett så pass litet steg för alla inblandade parter så kan alla klara av det.

Du ansöker om att vara med genom att skicka ett mejl till anläggningskonsulent Jonas Braam med rubriken Älska snö. Vem som av de tre olika parterna förening, skola eller kommun kan ansöka enskilt eller tillsammans. Tveka inte över att redan idag skicka iväg en intresseförfrågan. Konsulenten kan vara med och bolla upplägget för just er och stödja kontakten mellan de tre parterna för en positiv medverkan.  

Efter att vinterns orter har valts ut bland de sökande så hjälper Svenska Skidförbundet och den ideella anläggningsgruppen till med planering och ansvarsfördelning, kontakt med snöutrustningsleverantör, tips på snölekmaterial och vad som måste finnas till hands i form av elkraft och vattentillgång så att vi alla är redo när vinterkylan kommer.

En översiktsinformation ges i inspirationsfoldern Älska Snö med Svenska Skidförbundet

Tillsammans skapar vi snöglädje för barnen och sår ett första frö för fortsatt liv på snö och skidor! 

Har du frågor om detta eller andra anläggningsfrågor längd- eller rullskidor, kontakta anläggningskonsulent Jonas Braam på telefonen 0733-223222 eller mejl This is a mailto link

Skribent: Jonas Braam
E-post: This is a mailto link

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info